Sport

Komentari 8

Vonn je sve bliže Stenmarku, Aksel Svindal završio sezonu

Vonn je sve bliže Stenmarku, Aksel Svindal završio sezonu

Vonn je na 75 pobjeda u Svjetskom kupu i treba joj još samo 12 pobjeda kako bi prestigla Stenmarka. Aksel Lund Svindal nakon teškog pada završio je sezonu

Pobjedom u superveleslalomu u Cortini d'Ampezzo američka skijašica Lindsey Vonn stigla je do 75. pobjede u Svjetskom kupu približivši se rekordu Šveđanina Ingemara Stenmarka.

Šveđanin je tijekom karijere ostvario 86 pobjeda i to u samo dvije discipline - 46 u veleslalomu, a 40 u slalomu. Vonn na drugom mjestu ima 11 pobjeda manje, a treća je Austrijanka  Annemarie Moser-Proll sa 62 pobjede.

Od aktivnih skijaša Austrijanac Marcel Hirscher se nalazi na diobi 12. mjesta sa 36 pobjeda. Hrvatska skijašica Janica Kostelić ostvarila je 30 pobjeda u Svjetskom kupu, a njezin brat Ivica četiri manje.

Svindal teško pao i završio sezonu

Aksel Lund Svindal teško je pao u subotnjem spustu u Kitzbühelu. Norvežanin i vodeći skijaš svijeta ima rupturu prednjeg križnog ligamenta desnog koljena.

Prevedeno, kraj sezone.

- Gotovo je. Aksel više neće skijati ove sezone - potvrdio je loše vijesti dužnosnik norveškog skijaškog saveza Claus Ryste.

Svindal je izgubio kontrolu u pretposljednjem zavoju prije ulaska u strminu. Na istom mjestu padali su Austrijanci Streitberger i Reichelt.

Najčitaniji članci