Obavijesti

Sport

Komentari 119

Vozi jeftin auto, manekenke ga ne pale i najbolji je na svijetu

Vozi jeftin auto, manekenke ga ne pale i najbolji je na svijetu
1

NEUMORNA RADILICA Nogometna Europa divi se Francuzu Kanteu. On igra za Chelsea i smatra ga se najboljim veznjakom svijeta. To priznanje izborio je neumornim radom na terenu i prizemnim stavom...

VIDEO

Kažu u narodu da se otrov krije u malim bočicama. Jedan od krunskih takvih dokaza je danas, po mnogima, najbolji veznjak svijeta N'Golo Kante (25).

Francuz ima cijelih 169cm i na prvi pogled ne djeluje na terenu kao netko tko vam može prouzročiti probleme. To je, jasno, pogrešan dojam.

Francuski reprezentativac te danas ponajbolji igrač londonskog Chelseaja od 2011. do danas je igrao u četiri kluba kroz pet sezona. Od 2011. u Boulogneu koji ga je podigao do Caena gdje je u dvije godine pokazao potencijal igrajući u prvoj i drugoj ligi. 

- Kad sam počinjao karijeru, igrao sam više ofenzivnije. Dvije ili tri godine igrao sam na krilu u mlađim selekcijama, a kad sam prešao u Boulogne 2011. počeo sam igrati u sredini veznog reda - otkrio je engleskim medijima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ranieri: Što će mi Kante, on nije dovoljno velik?

Njegova eksplozija počinje u ljeto 2015. Mjesecima ranije pomno ga je pratio Leicesterov 'lovac na talente' Steve Walsh, čovjek koji je autor Jamieja Vardyja i Riyada Mahreza. N'Golo nije niti znao gdje je Leicester što je priznao, ali bio je spreman za izazov. No, njegov budući trener baš i ne.

Da se pitalo Claudija Ranierija koji je tek nešto ranije stigao na King Power, Kante ne bi igrao u Leicesteru. Talijanski trener koji je svojedobno vodeći Juventus 2008. godine umjesto Xabija Alonsa doveo Christiana Poulsena imao je svoj stav. Pogrešan.

- On nije dovoljno velik, što će mi u momčadi? - pitao je Ranieri Walsha, a ovaj mu je odgovorio:

- Uzmi ga, vjeruj mi, znam što govorim!

Na kraju, Talijan nije ponovio grešku iz Juventusa te je Leicester potpisao srednjeg veznog za osam milijuna eura. Sve poslije toga prekrasna je nogometna priča režirana od spomenutih aktera, a N'Golo je u toj sezoni postao najbolji veznjak Premiershipa.

Neumorna radilica imala je 175 startova te 157 presječenih lopti, daleko više od bilo kojeg drugog igrača u ligi.

Gledajući ga, dojam je bio kako sam drži vezni red momčadi. Uvijek pravovremen, brz, spretan. Kao da postoji 'više Kantea' jer uvijek je u centru pozornosti. I uvijek u pozitivnom svjetlu.

Nakon što se ugradio u reprezentativnu priču na Euru 2016., bilo je jasno kako će napraviti daljnji iskorak. Kupio ga je Chelsea za 35 milijuna eura i za igrača koji je samo prije dvije godine igrao za prosječni francuski klub, bio je to ogroman korak:

- Tako sam sretan što sam u Chelseaju. To je jedan od najvećih klubova u Europi i san mi se ostvario - kazao je 16. srpnja 2016.

Hazard: Ponekad vidim dva Kantea na terenu

U pobjedničkom stroju Talijana Antonija Contea N'Golo je odmah postao neizostavan član momčadi. U formaciji 3-4-3 igra u centrali veznog reda te je savršena spona između čvrste obrane i lakonogog napada.

Omogućuje slobodu nešto sporijem veznom kolegi Nemanji Matiću u kreaciji, a istovremeno stigne pomoći 'obrani tri'.

- Ponekad kad sam na terenu, vidim ga duplo. Jedan je lijevo, drugi desno. Mislim da igram sa blizancima - rekao je njegov suigrač, Belgijac Eden Hazard, bez ikakvog utjecaja opojnih sredstava. Da ne bi pomislili...

Kako vrijeme odmiče, a Chelsea djeluje sve jače, Kante je baš uz Hazarda vjerojatno i najvažniji član budućeg prvaka Engleske. Legenda kaže kako ovaj čovjek ne treba vlastiti Twitter profil da bi vas pratio. Uvijek je tu!

Njegovim su golom 'bluesi' izbacili Mourinhov Manchester United u ponedjeljak navečer u sklopu četvrtfinala FA kupa i bivši igrači, kao i svi nogometni analitičari, odali su mu priznanja.

- Trenutačno je najbolji vezni igrač na svijetu - rekao je Frank Lampard, a s njim su se u studiju BBC-a složili i ostali stručni komentatori. 

- Mislim da gledate nogometaša godine u izboru novinara i igrača - najavio je Alan Shearer.

Jedino se Martin Keown nije složio s izborom Kantea za igrača utakmice. 

- Nije on igrač utakmice. On je igrači utakmice! Nema gdje ga nije bilo - rekao je Keown. Najbolji je komentar na kraju dao legendarni branič 'tricolora', Marcel Desailly:

- 71% planete pokriveno je vodom, a ostalih 29% prekriva N'Golo Kante!

Kako je Mini Cooper 'poderao' Ferrarija

U toj je utakmici posve zasjenio reprezentativnog kolegu Paula Pogbu, igrača od 105 milijuna eura. Statistika je neumoljiva, kao i dojam. Pogbu smatraju 'problemom od 100 milijuna eura', a Kantea najboljim veznjakom svijeta. 

Izvan terena, omaleni veznjak nije tipičan nogometaš koji novac suludo troši na automobile ili manekenke. I dalje vozi svoj Mini Cooper, za ekstremno bogate nogometaše poput Ronalda i Pogbe, 'jeftin' automobil.

Kaže, savršeno mu odgovara i nema potrebe za novom investicijom. U ovoj priči, Mini Cooper je brutalno 'poderao' Ferrarija.

Ne treba mu poseban ples ili smajlić da bi bio omiljen

Ukoliko pogledate njegov Instagram profil, nećete pronaći nekakve 'skupe' fotografije velebnih provoda i prelijepih žena. Ne trči za 'posvodušama', više se fokusira na loptu. 

N'Golo je posvećen nogometu 0-24 i svaku utakmicu uzima kao da je pitanje života ili smrti. Na većini fotografija nalaze se i njegovi suigrači na terenu što ujedno oslikava i njegov igrački profil.

Ne radi nove frizure za svaku utakmicu, niti ima svoj poseban ples ili smajlić poput prijatelja od 100 milijuna eura.

Pratio je uspjeh bivših suigrača

On je tek izraziti timski igrač impresivnih nogometnih kvaliteta uz prizeman i pobjednički karakter. Dovoljno da postane najbolji veznjak svijeta u samo dvije godine igranja u Premiershipu.

Da stigne sve, potvrdio je u utorak navečer time što je svjedočio prolazu svoje bivše momčadi protiv Seville u osmini finala Lige prvaka. Neki kažu da je istovremeno bio i doma jer stigne baš sve pokriti.

Došao je kao navijač i otišao sretan natrag u London svojim Mini Cooperom.

Bez 'ludih' selfieja ili samoisticanja...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac