Sport

Komentari 8

Vratio se iz Slovenije: 'Nitko me na granici nije pregledao'

Vratio se iz Slovenije: 'Nitko me na granici nije pregledao'

Petar Đirlić, igrač slovenskog kluba ACH Volley iz Ljubljane i hrvatski reprezentativac u subotu se vratio iz Slovenije te se trenutno nalazi u kućnoj izolaciji. Na granici kaže nije dobio nikakve upute

Iz kućne izolacije javio nam se hrvatski odbojkaški reprezentativac Petar Đirlić

- Koliko sam shvatio svi koji uđu u Hrvatsku moraju biti dva tjedna u karanteni. Meni nitko nije to osobno rekao na granici kada sam se u subotu vraćao iz Slovenije, ali sam sam odlučio provesti dva tjedna u izolaciji kako ne bi bio prijetnja za svoje ili okolinu - rekao je Petar. 

- Na granici me nitko nije pregledao niti rekao da moram na nekakav pregled. S obzirom da se zatvara ljubljanski aerodrom, svi strani igrači u klubu su otišli kući - dodao je. 

POGLEDAJTE VIDEO

Naime, Đirlić je igrač slovenskog kluba ACH Volley iz Ljubljane koji je od utorka 17. ožujka i službeno prvak Slovenije

- S regularnim dijelom prvenstva smo završili, na temelju toga proglašeni smo prvacima. Ovaj tjedan trebao nam je početi playoff, ali zbog situacije koja je nastala, neće se održati - rekao je Đirlić. 

Situacija u Sloveniji za vrijeme njegova boravka bila je relativno mirna, objašnjava: 

- Sve je bilo uredu do početka prošlog tjedna kada se zarazio veći broj ljudi i to velik dio iz Ljubljane. No, panika za mojeg boravka tamo nije bila prisutna. Čak su i police u trgovinama bile pune.

- U četvrtak smo dobili obavijest od kluba o samoizolaciji i prekidu utakmica i treninga. Mi, stranci, smo za vikend odmah uhvatili priliku i otišli kući dok su suigrači iz Slovenije ostali tamo u samoizolaciji - dodao je. 

GER, CEV, BR VOLLEYS VS. ACH Volley Ljubljana

Petar se iz Slovenije vratio klupskim autom radi što manjeg kontakta s ostalim putnicima. Kaže kako ne zna kada će nazad iako je u Hrvatsku ponio samo najbitnije stvari. 

- Kako stvari stoje ne vjerujem da ću brzo nazad, prvenstvo je gotovo, playoff se neće ni odigrati, jedino stvari koje su mi ostale, ali lako za to, sada uživam s obitelji kod kuće. Reprezentacija je otkazana stoga ću ovo ljeto sam trenirati kako bi se doveo u formu za narednu sezonu - rekao je Đirlić. 

 

Najčitaniji članci