Obavijesti

Sport

Komentari 11

Vratio se tenis, prvi trijumf na WTA ostvarila je - Donna Vekić

Vratio se tenis, prvi trijumf na WTA ostvarila je - Donna Vekić
1

Donna je trijumirala u Palermu protiv Nizozemke Arantxe Rus, a u 2. kolu ju čeka pobjednica dvoboja Slovenke Polone Hercog i Talijanke Elisabette Cocciaretto. Petra Martić igra protiv Belgijke Alison Van Uytvanck

VIDEO

Hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA - 24.) postala je prvom pobjednicom u nastavku sezona na WTA Touru tako što je u dvoboju 1. kola na WTA turniru u talijanskom Palermu svladala Nizozemku Arantxu Rus (WTA - 70.) sa 6-1, 6-2 za 75 minuta igre.

VIDEO: Kako se Donna pripremala tijekom pauze

Pokretanje videa...

Donna Vekić u Osijeku 00:33

Vekić će u 2. kolu igrati protiv pobjednice dvoboja Slovenke Polone Hercog (WTA - 45.) i Talijanke Elisabette Cocciaretto (WTA - 156.).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tek nešto više od pola sata igre trebalo je 24-godišnjoj Osječanki za osvajanje prvog seta u kojem je 29-godišnja Nizozemka osvojila prvi gem, ali nijedan više nakon toga.

Štoviše, Vekić je nanizala osam gemova, povela s 'breakom' prednosti i u drugom setu te imala četiri prilike za vodstvo 3-0. Promašila je Donna nekoliko laganih forhenda i nakratko vratila Nizozemku u meč.

Rus je uspjela izjednačiti na 2-2, ali je Vekić uskoro ponovno zagospodarila terenom i novim 'breakom' za vodstvo 4-2 stvorila prednost koju više nije ispustila iz ruku te još jednim, šestim oduzetim servisom u meču stigla do uvjerljive pobjede.

Vekić je iskoristila 6 od 13 prilika za 'break' i spasila tri od četiri 'break-lopte' koje je imala Rus. Nizozemka je posebno bila ranjiva na svom drugom servisu, na kojem je osvojila samo tri od 15 poena.

U Palermu je i najbolje rangirana hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA - 15.) koja je postavljena za prvu nositeljicu, a u utorak će u 1. kolu igrati protiv Belgijke Alison Van Uytvanck (WTA - 57).

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu