Obavijesti

Sport

Komentari 82

Vrbanović: Da je Šuker i bio tu, odluke bi bile iste. Podržava IO

Vrbanović: Da je Šuker i bio tu, odluke bi bile iste. Podržava IO
1

Davor Šuker prvi je među jednakima. On nije samostalna osoba koja uime i za račun HNS-a donosi odluku bez konzultacija s IO-om, rekao je Vrbanović za HRT

VIDEO

Izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović komentirao je subotnji prosvjedni skup protiv stanja u hrvatskom nogometu na splitskoj rivi rekavši kako revoltu nema mjesta, ali da treba razgovarati s predstavnicima Hajduka.

- To je još jedan dokaz da se o svim otvorenim temama treba razumno, ali i mirno razgovarati. Ako su stvari otišle tako daleko da postoji ogorčenje i revolt zbog nekih odluka, treba prvo vidjeti jesu li osnovane i donesene upravo onako kako naši pravilnici propisuju. Ako jesu, osobno mislim da revoltu nema mjesta. Međutim, očito postoji nagomilani gnjev među Torcidom, očito se to prelilo i na Hajduk - rekao je Vrbanović za HRT.

Smatra da komunikacija između splitskog kluba i krovnog tijela hrvatskog nogometa mora biti civilizirana.

- HNS-a je prije nekoliko mjeseci od svih sportskih djelatnika, pa i većine novinara bio tretiran kao jedan od najbolje uređenih saveza u Hrvatskoj. Reprezentacija pokazuje impresivne rezultate, projekti funkcioniraju, kao i odnosi između županija i saveza. Nitko ne spori da su tu bili i problemi. Međutim, proglasiti HNS kriminalnom organizacijom, močvarom ili drugim ružnim riječima je nekorektno i deplasirano, a rekao bih i nepošteno.

Javnost je ogorčena na nepojavljivanje u zemlji predsjednika Davora Šukera u jednom od najdelikatnijih trenutaka u Hrvatskoj nogometnoj ligi ikad. Vrbanović je po tom pitanju rezerviran.

- Davor Šuker prvi je među jednakima. On nije samostalna osoba koja uime i za račun HNS-a donosi odluku bez konzultacija s Izvršnim odborom. Ono što ćete morati pitati predsjednika kada se vrati jest je li bio u mogućnosti se vratiti. Da je i Davor bio tu, odluke bi bile iste - rekao je Vrbanović pa dodao:

- Rekao mi je da apsolutno podržava iznesene stavove Izvršnog odbora, vjeruje da nikakvim ultimatumima i prijetnjama ne trebamo ustuknuti, dijalogu treba apsolutno otvoriti vrata. Idemo sjesti za stol i raspravljati o tim stvarima.

- Važno je da ljudi koji sjednu u Zagrebu preuzmu ovu situaciju kao problem koji se može riješiti na dobrobit sporta. Poruke s ulice nisu meritum za rješavanje problema - zaključuje pomirbenim tonom izvršni predsjednik HNS-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani