Obavijesti

Sport

Komentari 71

Vrbanović: Svetice više neće biti primarno za rekreativce

Vrbanović: Svetice više neće biti primarno za rekreativce
3

Izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović rekao je da će izgradnju nogometnog centra na Sveticama u potpunosti financirati UEFA, a radovi bi mogli početi u lipnju

VIDEO

Izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović priznao je gostujući u emisiji Veto na Jabuci TV kako rekreativci više neće imati prioritet korištenja Svetica kada se tamo izgradi nogometni centar. A to bi, rekao je Vrbanović, trebalo biti do kraja ove godine, a najkasnije do proljeća 2015. godine.

- Rekreativci će moći i dalje koristiti Svetice, ali u terminima kada će sportski tereni biti slobodni. Da, do sada nije to tako bilo, ali vrhunski sport će imati prednost. Tamo će ipak biti vrhunska sportska borilišta u koja ćemo uložiti veliki novac. Koliko će biti mjesta za rekreativce? To ne znam, ne mogu to sada reći - rekao je Vrbanović.

Prema njegovim procjenama radovi bi trebali početi na ljeto, najranije u lipnju.

- Nakon što Skupština odobri sve, UEFA bi nam u roku od tri do četiri mjeseca trebala dati novac iz svojih fondova za izgradnju nogometnog centra, do tada bi izabrali izvođača koji bi u šest mjeseci mogao izvesti sve potrebne radove - rekao je Vrbanović.

'Cijeli iznos za izgradnju dala bi UEFA'

Cijeli projekt vrijedan je pet do šest milijuna eura i Vrbanović je ponovio kako bi cijeli iznos dala UEFA, te se iz gradskog proračuna ne bi povukla niti lipa. Zato, smatra Vrbanović, HNS niti ne treba plaćati najam za Svetice.

- Kome ćemo plaćati najamninu? Pa mi tamo ulažemo veliki novac u zapušteni kompleks i to zauvijek ostaje Zagrebu - rekao je Vrbanović koji tvrdi da je procedura potpuno ispoštovana. 

Kako je kazao, nema ništa sporno u činjenici da su prvo dobili Svetice ugovorom na privremeno korištenje tijekom kojeg su, dva dana uoči natječaja, predstavili svoj projekt kao da natječaj nije ni potreban.

- Mi zaista imamo najbolju ponudu, ako netko misli da ima bolju mi ćemo je povući - ponovio je Vrbanović nekoliko puta u emisiji Veto.

Kaže da projekt već postoji i da će idejno rješenje predstaviti gradskim zastupnicima za 10 do 15 dana kada im Bandić potvrdi da su dobili natječaj.

- Vidjet će svi sve. Tamo planiramo izgraditi četiri nogometna terena, bacališta za kuglu, disk i koplje, a na atletskoj stazi ispod tribine biti će prostori za svlačionice za atletičare, uredi, nogometno učilište, nogometna akademija, dijagnostički centar, ambulanta, a na drugoj strani i svlačionice za nogometaše - otkrio je Vrbanović.

'Atletsku dvoranu ćemo graditi ako ostane novca'

No nigdje nije spomenuo atletsku dvoranu koju je kao uvjet postavio predsjednik Skupštine Darinko Kosor.

- Nigdje to ne piše da treba biti atletska dvorana. Kosor to zahtijeva? Odlično, tko će to platiti? Mi? Nova dvorana košta milijun eura i nju možemo graditi tek u drugoj fazi i to samo ako bude novaca - rekao je Vrbanović koji kaže da su, ako dvorana bude uvjet izgradnje, spremni povući iz projekta.

Baldasar: Obnovu Poljuda podržava i Vlada

Vrbanović se dotaknuo u emisiji Veto i pitanja stadiona u Zagrebu i Poljudu te kandidature Hrvatske za europsko prvenstvo 2020. koje će se igrati u više gradova. Po njemu, me trebamo očekivati da će se Euro 2020. igrati u Hrvatskoj. Razlog za to vidi u Vladi i Ministarstvu obrazovanja i sporta.

- Po mojim informacijama ukupno 36 zemalja je uputilo ponudu za domaćinstvo utakmica Eura 2020. Od toga njih 80 posto ima izgrađene stadione. Oba naša grada, i Zagreb i Split su u jednakoj poziciji po pitaju koji bi grad kandidirali. Ali, nama po Zakonu o sportu treba garancija Vlade. Nažalost, Vlada nije spremna ući u takvu avanturu jer treba 100 milijuna eura za izgradnju ili obnovu stadiona u Zagrebu ili Splitu. Ja se bojim da je to tako, da će nas Euro 2020. ipak preskočiti - rekao je Vrbanović.

U emisiji Veto mu je odmah odgovorio Ivo Baldasar, gradonačelnik Splita.

- Nije istina da nam treba 100 milijuna eura, već 100 milijuna kuna. Vlada je apsolutno spremna dati garanciju, pa to su rekli i ministar Jovanović i premijer Milanović. Vlada podržava obnovu Poljuda i imamo sve preduvjete za kandidaturu - rekao je Baldasar u emisiji Veto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani