Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
44 komentara

Vrbanović: Uložili smo žalbu, i dalje radimo po starom zakonu

Ja sam predstavnik HNS-a koji čita zakon onako kako je napisan. Mi nastavljamo raditi i dok se Zakon ne promjeni mi ćemo raditi kako je pisalo u zakonu do sad, kaže Vrbanović

Slavko Midžor/PIXSELL
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
44 komentara

Nakon što je istekao šestomjesečni rok prilagodbe klubova i saveza, danas je na snagu stupio novi Zakon o sportu. Hrvatski nogometni savez protivi se takvoj odluci te je uložio žalbu Ustavnom sudu

- S današnjim danom istječe šestomjesečni rok. Mi smo kao nogometna organizacija htjeli, putem press konferencije, javnosti priopćiti razmišljanja i stavove. Oglasili smo se smatrajući da je ovakvo donošenje izmjena nepotrebno i ishtireno. Tada smo govorili da se HNS zalaže za sveobuhvatan, cjelovit i novi Zakon o sportu. Ideja je da se donese novi zakon, koji bi kvalitetnije riješio problem hrvatskog sporta. Dogodilo se to da je favoriziranjem određenih ideja Hrvatski sabor donio izmjenu i dopunu Zakona o sportu. Sve je legitimno osim činjenice da postoji čitav niz manjkavosti - rekao je izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović pa nastavio:

- Pred Ustavnim sudom smo pokrenuli zahtjev za ispitivanjem ustavnosti novog zakona. Sada je u proceduri i vidjet ćemo što će biti.

HNS se novom Zakonu o sportu nije priklonio još od početka te ideje. Nastavit će raditi kao i do sada.

- Nisam ovdje zakonodavac koji tumači zakon - rekao je Vrbanović sjedeći za stolom na press konferenciji.

- Ja sam predstavnik HNS-a koji čita zakon onako kako je napisan. Mi nastavljamo raditi i dok se Zakon ne promijeni mi ćemo raditi kako je pisalo u zakonu do sad - zaključio je bivši direktor i izvršni direktor Dinama Damir Vrbanović.

Naši partneri pišu
Message