Obavijesti

Sport

Komentari 9

Vuja: Dao bih 10 godina života da mogu zaigrati protiv PSG-a

Vuja: Dao bih 10 godina života da mogu zaigrati protiv PSG-a
6

Ovaj put neće biti Šebetića, a bilo je utakmica kao protiv Löwena doma kad je šutirao 5 od 15 i bilo bi bolje da nije igrao, rekao je uvijek zanimljivi Veselin Vujović

VIDEO

Ušao je u prostoriju za press konferencije i u svom stilu prvo ispalio:

- Dobro ljudi, pa jel vi nemate pametnijeg posla nego dolaziti na presice.

I Veselina Vujovića iznenadio je broj predstavnika medija koji su došli čuti što trener ima za reći uoči PSG-a.

- Ova utakmica nam ne dolazi u idealno vrijeme, u blagom smo padu forme. Nakon akcije reprezentacija momčad mi se, seljački rečeno, raspala - rekao je Vujović koji ima i konkretnih problema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sigurno neće moći Obranović i Šebetić, a kad se tome dodaju od prije odsutni Stepančić i Šandrk, to je već velik broj igrača. Ali vidio sam puno puta ove sezone da čak i najbolje reagiramo u situacijama kad nas je malo. Kao da se ta skupina igrača stisne i izvuče više od maksimuma.

Luka Šebetić, jedini desni vanjski, ovih je dana bio upitan, ali čini se da definitivno neće moći.

- To ćete definitivno morati pitati njega, on je igrač koji ne voli puno riskirati, čuva svoje zdravlje i ja kao trener to poštujem. Nikoga neću prisiljavati da igra iako mislim da bi bilo normalno da svaki igrač želi igrati ovakvu utakmicu.

Nema nekoliko bitnih igrača, ali nešto Vuja ipak ima...

- Imam optimizam, imat ćemo i punu Arenu što nam je jako bitno. Mogu obećati da ćemo se bacati na svaku loptu, dati apsolutno sve od sebe i u takvoj situaciji svaki poraz do dva razlike je nadoknadiv - priča Vujović.

Uživa u euforiji, dobro se nosi s takvom situacijom bez obzira što realnost kaže da bi bilo čudo izbaci li Zagreb PSG.

- Koliko sam ja trener ovdje? Dvije godine! Jeste li ikad čuli da sam 'plakao'? Koga nema, bez njega se mora. Evo, ovaj put neće biti Šebetića, a bilo je utakmica kao protiv Löwena doma kad je šutirao 5 od 15 i bilo bi bolje da nije igrao - rekao je Vuja i nastavio:

- Ako tražite od mene da budem realan, to ćete teško dočekati. Kako ja mogu reći da je PSG strašan, bolji od nas na svakoj poziciji, a onda svoje igrače i publiku uvjeriti da ih možemo dobiti. Znate kako se kaže u narodu, što dijete zna što je 200 kilograma. Ako mu kažeš da je to teško, neće ni pokušati podići. Ako ne kažeš, barem će pokušati.

Dvaput je već ove sezone Zagreb igrao protiv PSG-a i oba je puta izgubio.

- Bez obzira na ozljede i trenutačnu situaciju, mislim da smo digli nivo igre, da smo danas bolji nego tada. Recimo, kad sam došao za izbornika Slovenije i vidio kakve igrače imam bio sam oduševljen kako to izgleda, a danas mislim da je Zagreb u kompletnom sastavu čak i bolji od Slovenije - kaže Vujović.

Svih ovih dana pokušava spustiti igrače na zemlju, donijeti mir u svlačionicu, ali bit će važno da i on bude miran. 

- Teško kontroliram emocije, ali mogu vam reći da sam puno nervozniji u utakmicama koje dobijemo 10-15 razlike kad želim da sve izvedemo perfektno. U ovakvim utakmicama tražim mirnoću zbog sebe jer svaki moj potez izravno utječe na igrače u tako tijesnim utakmicama. To nije lako, ali odvaja prosječnog od dobrog trenera, ili dobrog od odličnog. Ja sam za sada prosječan pa ćemo vidjeti dalje - nasmijao se odlični Vuja.

Karte za prvu utakmicu četvrtfinala rasprodane su u rekordnom roku, ali trener nije iznenađen.

- Očekivali smo navalu publike. Nakon što smo izbacili Löwen stvorila se strašna euforija, više ne mogu proći ulicom a da mi netko ne čestita. Stojim na semaforu u Savskoj i od 100 automobila koji prođu njih 80 mi trubi i maše - ispričao je Vujović.

Netko je spomenuo da Zagreb u ovom dvoboju nema rezultatski imperativ na što se Vuja granuo.

- Ma kako nemamo imperativ?! Pa dao bih 10 godina života da dobijem Paris. Ma znate što, dao bih 10 godina života da mogu igrati u subotu. Možda bi tako i lakše dobili - opet se nasmijao Veselin Vujović uz jednu želju pred novinarima za kraj:

- Volio bih da vas ovoliko, u ovakvom raspoloženju bude i u subotu poslije utakmice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu