Obavijesti

Sport

Komentari 4

Vuja uoči Vardara: Ne bojimo se nikoga, ali ih respektiramo

Vuja uoči Vardara: Ne bojimo se nikoga, ali ih respektiramo
1

Nakon duže vremena imat ćemo kompletan sastav osim ozlijeđenog Stepančića. Dolazimo rasterećeni, rekao je trener PPD Zagreba uoči polufinala SEHA lige

VIDEO

Rukometaše PPD Zagreba u polufinalu završnog turnira SEHA lige, koji se održava u Varaždinu, čeka vrlo jaki makedonski Vardar, a trener Veselin Vujović ističe da je njegova ekipa u dobroj formi i da je pokazala da može igrati protiv bilo koga u Europi.

- Nakon duže vremena imat ćemo kompletan sastav osim ozlijeđenog Stepančića. Respektiramo ih, ali ne bojimo se nikoga. Na Final Four dolazimo rasterećeni i u dobroj formi. Uostalom, Zagreb je pokazao da može igrati protiv bilo koga u Europi - kazao je u četvrtak Vujović.

U petak u polufinalu sastaju se najveći favorit mađarski Veszprem i bjeloruski  Meškov Brest (18 sati), a potom PPD Zagreb i Vardar (20.30).

- Prošle godine smo bili treći pa sada očekujem da barem ponovimo taj rezultat, a vjerujem da možemo i više. Obje momčadi su u četvrtfinalu Lige prvaka, a ovo je prilika da u kompletnim postavama vidimo tko je bolji - rekao je trener Zagreba.

Momčad Vardara puna je odličnih rukometaša, na golu je Arpad Šterbik, imaju najboljeg obrambenog igrača SEHA lige Srbina Iliju Abutovića, na bekovima hrvatske i španjolske reprezentativce Igora Karačića, Luku Cindrića, Alexa Dušebajeva i Jorgea Maquedu, na krilima su Rusi Šiškarev i Dibirov, na pivotu je srpski reprezentativac Alem Toskić, a vodi ih španjolski trener Raul Gonzalez.

- Vardar je opasan sa svih pozicija. Imaju najboljeg golmana na svijetu Šterbika, imaju dobra krila, pivota, a bekovi su im ekstra kvalitete. Igraju tvrdu obranu i imaju jaku polukontru - ocijenio je Vujović.

Želimo u finale

Budući da se igra u Varaždinu rukometaši Zagreba trebali bi imati najveću navijačku podršku. "Podrška publike je važna, ali može biti i pritisak za našu mladu momčad", smatra Vujović, koji je proglašen za najboljeg trenera lige.

U ligaškom dijelu natjecanja Zagreb je na svom terenu pobijedio Vardar 30-25 (19. listopada), dok je u gostima izgubio 24-33 (10. prosinca).

- Iz naših dvoboja u ligaškom dijelu teško je izvlačiti zaključke. Oni su u Zagreb došli umorni od susreta u Ligi prvaka, a mi u Skoplju nismo bili kompletni. Očekujem dobru utakmicu jer se sastaju dvije odlične ekipe. Želimo u plasman u finale i pokušat ćemo se  dočepati trofeja SEHA lige - istaknuo je Zlatko Horvat, najbolje desno krilo regionalne lige.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka