Obavijesti

Sport

Komentari 1

Vujčić u povratničkom debiju na korak do triple - doublea

Vujčić u povratničkom debiju na korak do triple - doublea
1

Željeli smo pobijediti zbog našeg prijatelja Bibića Mosora, željeli smo da ovo bude novi početak, novi uzlet našeg kluba, rekao je Vujčić nakon pobjede nad Alkarom

VIDEO

Na korak od triple – doublea ostao je Nikola Vujčić u povratničkom debiju protiv Alakara, koga je njegov Split na Gripama pobijedio 83-65. Premda je u najavi susreta rekao kako ima snage za svega 15-ak minuta, Vujčić je na parketu proveo čak 35 minuta, ubacio 14 koševa, uhvatio 11 lopti, te podijelio 7 asistancija i 3 blokade.

- Dobro sam procijenio, imao sam snage za 15 minuta, ovo ostalo bilo je preživljavanje – kazao je Vujčić nakon susreta, presretan zbog pobjede, kao i dobre atmosfere na tribinama, na kojima se okupilo preko 1.500 gledatelja.

- Željeli smo pobijediti zbog našeg prijatelja Milorada Bibića Mosora, željeli smo da ovo bude novi početak, novi uzlet našeg kluba. Nadamo se da će svi gledatelji koji su došli na Gripe svojim susjedima ispričati što su vidjeli i da će i na slijedećim utakmicama biti ovako dobra posjeta – zaključio je Vujčić.

Mladići u žutom susret su počeli u grču, bilo je primjetno da u svakoj akciji traže Vujčića. No vrlo brzo su pohvatali konce i u 27. minuti na semaforu je svijetlilo 57-40 za domaću momčad. Trener Splita Nikša Bavčević dao je prigodu nekolicini mlađih igrača, poput 16 godišnjeg Marinellija, no Alkar je iskoristio pruženu prigodu i u 32. minuti smanjio na 60-57.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mi ne odstupamo od našega cilja, od promocije mladih igrača i to ćemo bez obzira na kretanje rezultata raditi i ubuduće. To je klupska politika – pojasnio je Bavčević.

No povratkom nešto iskusnijih igrača na parket, žuti opet preuzimaju kontrolu susreta i serijom 13-0 u 36. minuti odlaze na nedostižnih 73-57.

Pored Vujčića među žutima su se istakli Sobin, Markulin i Subotić, a kod gostiju su bolji od ostalih bili Lozančić, Župić i Rogić.

- Dali smo sve od sebe, no ovoga puta to nije bilo dovoljno – priznao je centar Alakara Lozančić.

Trener gostiju Domazet bio je žalostan, no ne toliko zbog pobjede Splita, koliko zbog toga što Splićani nisu pobijedili direktne konkurente Alakara za Ligu za prvaka.

- Vjerujem da bi i splitska publika željela vidjeti još jednu utakmicu s Alkarom u Ligi za prvaka, no žuti su izgubili u Slavonskom Brodu i pružili im prigodu da se priključe borbi za vrh ljestvice. Nama ostaje borba za opstanak.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener