Obavijesti

Sport

Komentari 81

Vujini Slovenci se s porazom oprostili od borbe za medalje

Vujini Slovenci se s porazom oprostili od borbe za medalje
10

Slovenski rukometaši u drugi krug Europskog prvenstva prenijeli su jedan bod i ostaju na njemu i nakon prve utakmice u Varaždinu te im je polufinale ostalo tek san. Danska je pobijedila 31-28 i ima četiri boda

VIDEO

Peri, deri, do krvi, vikao je Veselin Vujović na slovenske rukometaše na minuti odmora. I jesu, derali su Dance, borili se do zadnje sekunde, zaradili pet isključenja, no ništa nije pomoglo. Danska je pobijedila 31-28 i priključila se Njemačkoj na vrhu tablice varaždinske skupine sa četiri boda. Slovenci su ostali na dnu s jednim bodom.

Slovenija se dobro držala u većem dijelu utakmice, no kratka klupa ponovno je koštala Vujovićeve igrače. Pred kraj prvog poluvremena i na samo kraju utakmice 'fantje' su padali kao i u dosadašnjim utakmicama. Danci su to znali kazniti i bez prave pomoći svog najboljeg igrača Mikkela Hansena relativno mirno stigli do pobjede.

- Ne znam zašto, ali čini mi se da puno igrača nije bilo usredotočeno na utakmicu. Imali smo previše nepotrebnih pogrešaka i u obrani i u napadu, i to iskusni igrači od kojih to ne bih očekivao. Ni golmani nisu bili na razini kao u prvim utakmicama. Nešto nam je nedostajalo, kao da kuhate ručak, a ne dodate začine. Ništa, moramo se smiriti i igrati dalje, možemo biti peti ili šesti, a to je na Europskom prvenstvu jako važno. Znam da je to šok, ali mlada smo momčad - rekao je Vujović nakon utakmice.

Pokušao je Vujović sve, igrao i sa sedam igrača u napadu, trošio Mihu Zarabeca do krajnjih granica, krenuo s Lesjakom na golu pa ga zamijenio sa Skokom, igrao u isto vrijeme s dva srednja vanjska, pokušavao nabrijati svoje igrače, no ništa nije pomoglo. Zarabec je briljirao u prvom poluvremenu, utakmicu je završio sa šest golova, Janc je zabio pet, Mačkovšek četiri, a Skok ih držao u igri s 12 obrana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No Danci su u Lasse Svanu imali pravog junaka utakmice. Desno krilo zabilo je 11 golova iz 15 udaraca i potpuno izludilo slovenske golmane. Kad se tome priključio Mortensen s drugog krila sa šest, te Lauge Schmidt sa sredine sa četiri gola, Slovencima nije bilo spasa. I sve to praktički je odgledao Mikkel Hansen. U igri je proveo tek 35 minuta te zabio za njega mizerna dva gola. Solidni su bili i golmani, Landin sedam obrana, Green koji je krenuo od prve minute četiri.

- Nismo imali hladne glave na kraju, a protiv momčadi kakva je Danska to si ne smiješ dopustiti. Igrali su svih 60 minuta na visokom nivou i bili bolji od nas. Moram se zahvaliti i ovoj divnoj publici u Varaždinu - rekao je Zarabec.

Na tablici sada Njemačka i Danska imaju po četiri boda, slijede Makedonci s tri i Španjolci s dva boda, no i jedni i drugi imaju utakmicu manje, Češka ima dva boda, a Slovenija je zadnja s bodom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto
LINOV OPROŠTAJ?

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Češku 28-27 i osvojila peto mjesto na Europskom prvenstvu. Od komforne situacije i pet razlike u 51. minuti, umalo je završilo - remijem...

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!
DOBILI BITKU ZA FINALE

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!

KAKVA OBRANA! Francuska koja je imala svih šest pobjeda na Euru nije znala kako protiv obrane Španjolaca. S druge strane, španjolski je napad trpao sve što je trebao za ulazak u finale. Završilo je 27-23
'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'
LINO ČERVAR:

'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'

Potpisao sam na jednu godinu, a sada, što ću raditi? Prvo ću se s obitelji odmoriti, regenerirati se, imat ću razgovor sa samim sobom i analizirati pa odlučiti što ću raditi, rekao je Lino Červar poslije Češke