Obavijesti

Sport

Komentari 143

HNS ga izbacio, a Fifa kaznila: Vukojeviću račun od 12.800 €

HNS ga izbacio, a Fifa kaznila: Vukojeviću račun od 12.800 €
2

Fifa mu je izrekla kaznu u visini od 15.000 švicarskih franaka, uzimajući u obzir njegovu javnu ispriku te mjeru koje je poduzeo Hrvatski nogometni savez, a ona je izbacivanje iz stožera

VIDEO

Nakon što HNS izbacio Ognjena Vukojevića iz stručnog stožera zbog videa u kojem s Domagojem Vidom pozdravlja Ukrajinu, stigla je i novčana kazna za sad već bivšeg Dalićevog suradnika.

Fifa je kaznila Vukojevića s 15.000 švicarskih franaka, što je 12.800 eura, i upozorila ga da će, ako se ovako nešto ponovi, snositi puno strože sankcije.

Podsjetimo, nakon slavlja Vatrenih protiv Ukrajine, osvanuo je video u kojem Domagoj Vida i Ognjen Vukojević zahvaljuju Ukrajincima i kijevskom Dinamu.

Dok je Vukojević rekao: 'Ovo je za Ukrajinu i Dinamo', Vida je otišao korak dalje i dodao 'Slava Ukrajini', poklič koji koristi i ukrajinska vojska.

Rusi to, najblaže rečeno, nisu najbolje primili.

HNS je prvo objavio da su Vida i Vukojević prošli s opomenom, ali Fifa je, u slučaju Vukojevića, poduzela drastičnije mjere.

Ognjen Vukojević izbačen je iz reprezentacije i s Mundijala...
Ognjen Vukojević izbačen je iz reprezentacije i s Mundijala...

Bivši reprezentativac se ispričao, rekao je da razumije odluku HNS-a te da stavlja interes reprezentacije iznad svega. 

Pogledajte sporni video

Priopćenje HNS-a:

Dosadašnji suradnik stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Ognjen Vukojević, novčano je kažnjen zbog kršenja čl. 57 Disciplinskog kodeksa Fife te čl. 4/2 i čl. 5/4a Propozicija natjecanja Svjetskog prvenstva.

Vukojević se, stoji u obrazloženju, "poslije četvrtfinalne utakmice Rusije i Hrvatske ponio nesportski, suprotno načelima fair-playa".

FIFA mu je izrekla kaznu u visini od 15.000 švicarskih franaka, uzimajući u obzir njegovu osobnu javnu ispriku te mjere koje je poduzeo Hrvatski nogometni savez, uključujući službenu ispriku te udaljavanje Ognjena Vukojevića iz hrvatske delegacije na Svjetskom prvenstvu. Istovremeno, FIFA mu je izrekla upozorenje te najavila strože sankcije ukoliko se ovakav incident ponovi.

Vukojević je u svojoj isprici naglasio kako njegove poruke na društvenim mrežama nisu imale politički značaj, već su bile usmjerene Ukrajincima u znak zahvale na podršci:

'U mojim izjavama nije bilo nikakvih političkih konotacija, želio sam samo zahvaliti za podršku prijateljima u Ukrajini i mom klubu, kijevskom Dynamu, koji mi je dopustio sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu. Međutim, razumijem da se te izjave mogu i drugačije interpretirati. Zbog toga mi je žao i ispričavam se ruskoj javnosti ako su doživjeli moje izjave na takav način'.

 

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 143
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske