Obavijesti

Sport

Komentari 8

Vušković: Prevelik je respekt bio prema Portugalu. Ne možeš stajati u bloku svih 90 minuta

Vušković: Prevelik je respekt bio prema Portugalu. Ne možeš stajati u bloku svih 90 minuta

Portugalci su tehnički i taktički savršena momčad, jedni od favorita za ovo prvenstvo. Pokušat ćemo pobijediti i vratiti se u turnir, rekao je Adrian Šemper nakon poraza od Portugala na Euru U-21

Hrvatska U-21 nogometna reprezentacija u četvrtak je na startu Eura u Kopru izgubila od Portugala 1-0 golom nogometaša rezervne momčadi Porta Fábija Vieire iz 68. minute.

Ni u 10. nastupu na europskim prvenstvima u ovom uzrastu mladi "vatreni" nisu pobijedili, a morat će pobijediti Švicarsku i(li) Englesku žele li u četvrtfinale.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

- Igrali smo jako tešku utakmicu, mi smo dali maksimum. Igrali smo protiv Portugala koji je tenhički i taktički savršena momčad. Sigurno su jedni od favorita za ovu skupinu, ako ne i za prvenstvo. Uvijek ostaje žal da smo mogli više, ali brzo dolazi sljedeća utakmica i nema vremena za preveliko razmišljanje, nego se treba okrenuti nedjelji, probati pobijediti i vratiti se u turnir - rekao je golman Adrian Šemper jutro poslije.

Švicarci su pobijedili Engleze u prvom kolu 1-0 i sigurno neće biti lak zalogaj.

- Sigurno je jako dobra momčad, nije iznenađenje što su pobijedili Englesku. Mislim da se više trebamo fokusirati na našu igru. Naravno, respektirati protivnika, ali osloniti se i na naše prednosti. Svi znamo da prema naprijed možemo slomiti svakog protivnika i to možemo pokazati već u nedjelju. Protiv njih ćemo moći više igrati nego protiv Portugalaca - rekao je Šemper, koji je protiv Portugala imao tri obrane.

Ivanušec: Morali smo napasti i više riskirati, a ne se povući...
Ivanušec: Morali smo napasti i više riskirati, a ne se povući...

- Bilo je posla. Cijelo vrijeme, pogotovo u prvom dijelu, stajali smo u bloku i to je jedini način da se obranimo od njih jer su stvarno jako dobri. Ali mislim da je cijela momčad, bez obzira na rezultat, odradila jako dobar posao. Šteta što nismo uspjeli nešto više prema naprijed, ali nema vremena za žaljenje - zaključio je golman Chieva.

Stoper Hajduka Mario Vušković zaigrao je u trojci u zadnjoj liniji s Martinom Erlićem i Bartolom Franjićem.

- Teška utakmica, odličan protivnik, ali mislim da smo ušli s prevelikim respektom prema njima, prepustili im igru i na kraju su nas zasluženo pobijedili - rekao je Vušković.

Bišćanov bunker nije izdržao: Plan je (možda) bio i dobar, ali Hrvatska mora igrati nogomet!
Bišćanov bunker nije izdržao: Plan je (možda) bio i dobar, ali Hrvatska mora igrati nogomet!

- Izbornik je tražio da stojimo u niskom bloku i mislim da smo to dobro radili dok nismo primili gol. Teško je držati koncentraciju u bloku svih 90 minuta, kad-tad je morala malo popustiti. Nažalost, iz te jedne ozbiljne šanse u drugom poluvremenu primili smo gol i na kraju se bilo teško vratiti - dodao je.

Vjeruje u uspjeh protiv Švicaraca.

- Trebamo analizirati što prije ovu utakmicu s Portugalom i sljedećeg protivnika. Vidjeli smo da je odlična momčad, pobijedili su Englesku 1-0 u prvoj utakmici. Idemo se okrenuti toj utakmici i dati sve od sebe da pobijedimo - zaključio je Vušković.