Obavijesti

Sport

Komentari 4

'Wales ima imperativ pobjede i mora srljati, to je naša prilika'

'Wales ima imperativ pobjede i mora srljati, to je naša prilika'
1

Izbornik Zlatko Dalić ne može računati na kartoniranog Marcela Brozovića, umjesto kojeg bi u postavu protiv Walesa trebao ući Nikola Vlašić... Niksi je izašao pred novinare u Walesu

VIDEO

Izbornik Zlatko Dalić najavio je nekoliko promjena u sastavu Hrvatske protiv Walesa, a jedna od njih trebao bi biti Nikola Vlašić, koji bi trebao zamijeniti kartoniranog Marcela Brozovića.

Logičan je to izbor Zlatka Dalića, a i samo Vlašićevo pojavljivanje pred medijima odmah po slijetanju u Cardiff potvrđuje logičnost takvog zaključka. Naravno, nezaobilazno je bilo pitanje o veličanstvenoj atmosferi i visokoj pobjedi nad Mađarskom te u kakvoj je Nikola formi.

Pokretanje videa...

01:21

- Osjećam se dobro, nakon utakmice u Splitu strašna je atmosfera u i oko reprezentacije, ali dojmovi su se već slegli i sada razmišljamo samo o Walesu, znamo kako smo na zadnjem okupljanju nakon prve odlične utakmice u Slovačkoj zeznuli u Azerbejdžanu... Nadamo se da ćemo ovdje odigrati kvalitetnu utakmicu i kvalificirati na Euro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kakvu utakmicu očekujete?

- Očekujem tvrdu utakmicu, baš kao što je bila u Osijeku. Sad nas čekaju teški uvjeti, oni će imati podršku svojih navijača, a imaju i klasne igrače, no ipak vjerujem da smo mi ipak kvalitetnija momčad od Walesa.

Je li vam izbornik rekao da ćete startati od prve minute?

- Ne zna se to još ništa, tek imamo trening i sastanak pa ćemo vidjeti, ali ja sam spreman i poštovat ću bilo kakvu odluku izbornika.

Walesu trebaju tri boda, spomenuli ste da imaju klasne igrače Valea, Jamesa, Ramseya... Kako će oni krenuti?

- Oni će ići na pobjedu, a mi nemamo imperativ, i to je naša prednost. Oni moraju srljati naprijed, i to je naša prilika. O pojedincima ne bih, ali sama imena i klubovi u kojima igraju potvrđuju o kakvim se igračima radi. No ipak, mislim da smo mi kvalitetniji od njih.

Kako se vi osobno osjećate?

- Osjećam se odlično, igram svaku utakmicu po 90 minuta, u dobroj sam formi... Čekam svoju šansu u reprezentaciji i ako me izbornik treba, ja sam tu.

Kad ste odlazili u Rusiju mnogi su mislili da nećete biti u fokusu izbornika, je li vas bio strah?

- Možda oni koji nisu imali percepciju koliko je CSKA veliki klub, koji je među prva tri u Rusiji, koji je lani igrao Liga prvaka, koji se stalno bori za naslov, koji igra moderan i lijep nogomet...  Oni koji bolje poznaju nogomet znali su da je to za mene prava prilika da se dokažem.

Evo, tu smo na Otoku, je li Everton već požalio što su vas tako lako pustili?

- Ne vjerujem, imaju oni odličnih igrača, ne znači to njima puno...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...