Obavijesti

Sport

Komentari 0

Wales nije imao šanse: Novi Zeland uvjerljivo do bronce

Wales nije imao šanse: Novi Zeland uvjerljivo do bronce
1

dvodio Ben Smith sa dva polaganja (33, 41), a po jednom su uspješni bili Joe Moody (5), Beauden Barrett (13), Ryan Crotty (42) i Richie Mo'unga (76)...

VIDEO

Ragbijaška reprezentacija Novog Zelanda osvojila je brončano odličje na Svjetskom prvenstvu u Japanu, nakon što su u petak u Tokiju svladali Wales sa 40-17 (28-10). 

Najveća ragbijaška sila pokazala je svoju kvalitetu i utakmici za 3. mjesto te po treći put u povijesti osvojila brončano odličje, kojim su Novozelanđani još malo obogatili svoju riznicu odličja sa svjetskih prvenstava u kojoj se nalaze tri zlata, jedno srebro i tri bronce.

"All Blackse" je predvodio Ben Smith sa dva polaganja (33, 41), a po jednom su uspješni bili Joe Moody (5), Beauden Barrett (13), Ryan Crotty (42) i Richie Mo'unga (76) koji je izveo i pet uspješnih pretvaranja te sa 15 bodova bio najefikasniji igrač utakmice. Za Velšane su zgoditke postigli Hallam Amos (19) i Josh Adams (59).

Svjetsko prvenstvo završava u subotu, kad će se u Yokohami, s početkom u 10 sati po srednjoeuropskom vremenu, za trofej Webba Ellisa i naslov svjetskog prvaka boriti reprezentacije Engleske i Južnoafričke Republike.

Južnoafrikancima će to biti treći nastup u finalu, a iz prethodna dva, 1995. i 2007. godine, izašli su kao svjetski prvaci. Englezi će u u svom četvrtom finalu pokušati doći do drugog naslova prvaka. Prvi su osvojili 2003. u Sydneyju pobijedivši u finalu Australiju 20-17 u produžetku.

Južnoafrikanci imaju prednost u međusobnim dvobojima (25-12), a triput su bili bolji i u četiri dosadašnja dvoboja ovih reprezentacija na svjetskim prvenstvima. I njihov posljednji obračun na SP-u dogodio se u finalu, 2007. na Stade de Franceu, kad su Južnoafrikanci bili bolji sa 15-6.

Engleska u ovo finale ulazi kao najbolja na ljestvici ragbijaških reprezentacija i ohrabrena sjajnom polufinalnom izvedbom i pobjedom protiv Novog Zelanda. Reprezentacija Južnoafričke Republike je druga na ljestvici, a do finala je stigla pobijedivši Wales.

Rugby World Cup - Bronze Final - New Zealand v Wales

Uspiju li doći do trećeg naslova, Južnoafrikanci će postati prva reprezentacija koja je na putu do naslova svjetskog prvaka doživjela poraz u grupnoj fazi natjecanja, u kojoj su u Japanu izgubili od Novog Zelanda. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka