Obavijesti

Sport

Komentari 4

Wales u polufinalu: Francuska izgubila sve s igračem manje

Wales u polufinalu: Francuska izgubila sve s igračem manje
1

Rabijaši Walesa većinu su utakmice bili u podređenom položaju, ali jedna glupost Vahaamahine koštala je Francuze polufinala. Imali su 19-13, ali nakon crvenog kartona Velšani su preokrenuli na 20-19

VIDEO

Ragbijaši Francuske bili su u nedjelju na pragu iznenađenja protiv favoriziranog Walesa u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Do 74. minute vodili su 19-13, ali su na kraju ipak pokleknuli, jer su zadnjih pola sata imali igrača manje. Wales je slavio sa 20-19 (10-19), te je ušao u polufinale gdje ga čeka pobjednik susreta između domaćina Japana i Južne Afrike, koja je veliki favorit. 

Nakon devet minuta Francuska je vodila 12-0 zahvaljujući polaganjima Sébastiena Vahaamahine (5) i Charlesa Ollivona (8), te jednom pretvaranju. No, do 20. minute Wales je uspio smanjiti na 10-12, polaganjem Aarona Wainwrighta (12), a Dan Biggar je dodao pretvaranje i kazneni udarac u 20. minuti.  

Ipak, do kraja prvog poluvremena ragbijaši Francuske su se opet odlijepili, jer je Virimi Vakatawa u 31. minuti ostvario polaganje, a Romain Ntamack je bio uspješan u pretvaranju, pa su Francuzi na odmor otišli sa vodstvom 19-10.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ključni trenutak dogodio se u 49. minuti kada je Francuska ostala sa igračem manje, i to u trenucima kada je bila nekoliko metara udaljena od novog polaganja s kojim je mogla otići do prednosti 26-10. Crveni karton dobio je Sébastien Vahaamahina, strijelac prvog polaganja na utakmici. 

U 54. minuti Dan Biggar iz kaznenog udarca dovodi Wales na šest poena zaostatka (13-19). Pritisak Walesa na brojčano slabije Francuze rezultirao je u 74. minuti, kada je ključnu ulogu odigrao igrač hrvatskog podrijetla Justin Tipurić, a Ross Moriarty je ostvario polaganje. Za pobjedu Velšana trebalo je je još samo realizirati pretvaranje i to je učinio Dan Biggar.

Rugby World Cup 2019 - Quarter Final - Wales v France

Velšanin Aaron Wainwright proglašen je igračem utakmice. Ovo je treći puta da je Wales ušao u polufinale, 1987. su osvojili broncu, a 2011. bili su četvrti. Na prošlom SP-u ispali su u četvrtfinalu od Južne Afrike, koja bi im mogla biti protivnik u polufinalu.

Dan ranije, u subotu, doznali smo prvi polufinalni par Svjetskog prvenstva u ragbiju, a čine ga Engleska Novi Zeland. Englezi su u četvrtfinalu svladali Australce sa 40-16 (17-9), a branitelji naslova Novozelanđani bili su još uvjerljiviji, deklasiravši Irce sa 46-14 (22-0). (fh)

Rugby World Cup 2019 - Quarter Final - Wales v France
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu