Obavijesti

Sport

Komentari 17

Warriorsi lako s Portlandom, DeRozan odveo Toronto dalje

Warriorsi lako s Portlandom, DeRozan odveo Toronto dalje
1

Aktualni prvaci Golden State Warriorsi su i bez svojeg najboljeg igrača Stepha Curryja pobijedili Portland u Oracle Areni. Toronto je prvi put nakon sedam utakmica prošao dalje

VIDEO

Aktualni NBA prvaci Golden State Warriorsi u nedjelju su pred svojim navijačima lakoćom svladali Portland Trail Blazerse sa 118-106 u prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije.

Neigranje najboljeg strijelca i igrača regularnog dijela NBA lige Stephena Curryja nije se osjetilo u momčadi Stevea Kerra koja je već u prvoj četvrtini pokazala u kojem će smjeru utakmica ići. Warriorsi su na krilima Klaya Thompsona i Draymonda Greena već nakon prvih 12 minuta utakmice vodili 37-17. Portland se u drugoj četvrtini uspio primaknuti na devet koševa zaostatka, ali to je bilo sve što su Trail Blazersi uspjeli učiniti u pokušaju da utakmicu učine neizvjesnijom.

U trećoj četvrtini ponovno su Thompson i Green zagospodarili terenom i donijeli Warriorsima prednost od 20 koševa (93-73) za posljednju četvrtinu i pretvorili je u čistu formalnost. Thompson je dvoboj završio s 37 poena i šutom za tricu 7/14. Draymond Green je ostvario 'triple-double' s 23 koša, 13 skokova i 11 asistencija, a Andrew Bogut i Harrison Barnes su imali 'double-double' učinak sa po 10 koševa i 12 skokova svaki, čemu je australski Hrvat dodao i tri blokade.

Najbolji strijelac Portlanda bio je Damian Lillard s 30 poena i pet asistencija, po 15 koševa ubacili su Allen Crabbe i Al-Farouq Aminu.

Druga utakmica serije na rasporedu je u noći s utorka na srijedu, a igrat će se ponovno u Oracle Areni.

Toronto izbacio Indianu

DeMar DeRozan je pogurao Toronto u drugi krug playoffa. Sedam utakmica je bilo potrebno Torontu da konačno slomi Indianu i plasira se u drugi krug, a prvi put u povijesti franšize Raptorsi su prošli nakon sedam utakmica. Najzaslužniji za to je bio DeRozan, koji je ubacio 30 poena i odveo svoju momčad u polufinale Istočne konferencije protiv Miamija.

Toronto je zadnje dvije godine ispadao u prvom krugu playoffa, od Brooklyna pretprošle i Washingtona prošle sezone. 

Jonas Valanciaunas je imao 15 skokova i 10 poena, Rookie Norman Powell je dodao 13 poena, a Kyle Lowry je upisao 11 ubačaja.

Najbolji u redovima Indiane je bio Paul George s 26 poena i 12 skokova, George Hill je dodao 19 poena, a Monta Ellis 15. George je bio vidno umoran, zabivši samo dva od osam pokušaja u drugom poluvremenu.

- Malo sam ostao bez gasa. Neću sjediti ovdje i pokušavati izigravati Supermana. Defintivno sam bio umoran pred kraj utakmice - rekao je George.

Skoro je i Toronto ostao bez gasa kad je ispustio prednost od 16 poena u zadnjoj četvrtini, zabivši samo 11. George je pogodio dva slobodna bacanja 52 sekunde prije kraja čime su Pacersi došli na tri poena razlike, 87-84. DeRozan je nakon toga promašio tricu, Solomon Hill je uzeo loptu i Indiana je zvala time-out kako bi smislila akciju za Georgea. Međutim, Georgeu je lopta ispala, DeRozan ju je ukrao, a zatim i pretrpio faul.

Pogodio je oba slobodna bacanja i s konačnih 89-84 odveo Toronto u polufinale Istočne konferencije protiv Miamija.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening