Obavijesti

Sport

Komentari 107

Warriorsi poveli u finalu, klupa izvukla Curryja i Thompsona...

Warriorsi poveli u finalu, klupa izvukla Curryja i Thompsona...
9

Košarkaši Golden State Warriorsa poveli su 1-0 u velikom finalu doigravanja NBA lige nakon što su na svom parketu pobijedili Cleveland Cavalierse 104-89

VIDEO

Aktualni prvaci slavili su protiv Clevelanda 104-89 u prvoj utakmici finala doigravanja unatoč lošem izdanju dvojice najboljih igrača Stephena Curryja i Klaya Thompsona.

Curry je zabio 11 koševa uz šut 4-15, dok je Thompson ubacio devet koševa uz šut 4-12.

Ovoga puta povukli su Shaun Livingston, Draymond Green i Andre Iguodala, a Warriorsi su prelomili utakmicu serijom 15-0 na kraju treće i početkom posljednje četvrtine. Od minus jedan (67-68) okrenuli su rezultat u vodstvo 82-67 i potom mirno priveli susret kraju.

- Bila je ovo za nas neobična utakmica. Ne sjećam se kada su Steph i Klay imali toliko promašaja. Međutim, odigrali smo sjajnu obranu i to je presudilo. Ključ ove pobjede je bila naša obrana i dečki s klupe - kazao je trener Warriorsa Steve Kerr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

S trenerom se složio i MVP sezone Curry.

- Promašio sam previše lopti i nikako nisam uspio uloviti pravi ritam. Međutim, dečki su bili sjajni. Ponosan sam kako smo odradili ovu utakmicu - izjavio je Steph Curry.

Warriorse su do pobjede predvodili Livingston sa 20 koševa što mu je najbolji učinak u karijeri, Green sa 16 koševa, te Iguodala sa 12 koševa, sedam skokova i šest asistencija.

- Steph i Klay su naši najbolji igrači, no naša snaga je u zajedništvu. Netko je uvijek spreman povući - rekao je je Livingston koji je u 14-godišnjoj NBA karijeri promijenio devet klubova, a sreću je ponašao tek u redovima Warriorsa.

U suparničkim redovima najefikasniji su bili Kyrie Irving sa 26 koševa, LeBron James sa 23 koša i 12 skokova, te Kevin Love sa 17 koševa i 13 skokova.

- Nije važno što je Curry imao lošu večer. Uništila nas je njihova klupa. Njihovi igrač s klupe su zabili 45, a naši 10 koševa - kazao je LeBron James.

Druga utakmica je petog lipnja ponovo u Oracle Areni u Oaklandu, a finalna serija se igra na četiri pobjede.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića