Obavijesti

Sport

Komentari 4

Wengerovo 'otkriće' iz Latvije: 'Gdje ste dovraga ovog našli!?'

Wengerovo 'otkriće' iz Latvije: 'Gdje ste dovraga ovog našli!?'
1

Arsene je počeo divljati po svlačionici što mu apsolutno ne stoji. Bilo je teško zadržati ozbiljnost, jedva sam se suzdržavao da ne puknem od smijeha, rekao je Ray Parlour

VIDEO

The Romford Pele nadimak je bivšeg veznjaka Arsenala Raya Parloura, čija je autobiografija objavljena 5. svibnja. U njoj se dotaknuo mnogih pikanterija iz svlačionice 'topnika', pišući o svojim bivšim suigračima i tadašnjem, ali i danas aktualnom menadžeru, Arseneu Wengeru.

- Za mene je Wenger bio poput inspektora Clouseaua, tako sam ga zvao. Past će preko svoje vezice i zapetljat će se u bilo čemu. Volio sam Petera Sellarsa, gledao sam sve Pink Panther filmove kad sam bio mlađi i Clouseau je bio moj omiljeni lik. Wenger ga je svojim kretnjama gotovo oponašao, nisam mogao odoliti tom nadimku - počinje Ray o bivšem treneru, te nastavlja:

Bergkamp Wengeru: 'Kakav igrač!'

- Arsene je bio odličan u prepoznavanju mladih talenata. Ali, znao je i promašiti u procjeni. U ljeto 2000. doveo je igrača na probu i išao je s nama na turneju. Bio je to visoki centralni branič. Zanimljivo u ovoj priči je to da je naš suigrač Martin Keown uvijek bio zabrinut oko novih igrača koji dolaze u klub jer je mislio da će mu ukrasti poziciju. Čim bi nekog doveli na poziciju stopera, on bi ga nazvao beskorisnim. 

- Bio je to snažan čovjek iz Latvije, Igors Stepanovs. Bio je unikatan, ali realno, nije bio nivo Arsenala. Nekoliko nas je stajalo do terena na njegovoj probnoj utakmici i na sve što je dobro uradio, bilo to obično dodavanje ili teži duel, mi smo mu aplaudirali. Jer, znali smo da će to Martina uzrujati.

- Dennis Bergkamp sjedio je do Wengera na klupi i glasno hvalio Stepanovsa što je u jednom trenutku zasmetalo Keowna koji je promrmljao: 'Nije baš toliko dobar!' Počeo je onda secirati svaki njegov pokret kako bi dokazao da je u pravu - otkriva Parlour.

Stepanovs je bio četiri godine ugovorno vezan za Arsenal (2000. do 2004.) u kojeg je pristigao iz Skonto Rige. 192 cm visoki branič karijeru je završio 2011. u dresu Jurmale, a za svoju državu upisao je 100 nastupa uz četiri gola. No, sam njegov potpis za klub iz sjevernog Londona ima svoju dodatnu priču.

- Svi smo znali da Igors nije dovoljno dobar za Arsenal, odnosno da nije razina Adamsa ili Keowna. Ali, Martin je bio tako laka meta jer bi odmah zagrizao. Bio je odličan igrač, odlična osoba, veliki pobjednik. Tjedan dana poslije, Igors je i dalje bio kod nas, ostali smo zaprepašteni kad nam je rekao kako je potpisao četverogodišnji ugovor.

- Nevjerovatno, Arsene nije znao da smo mi samo pokušavali zeznuti Martina. On nas je nastavio slušati, a mislim da je presudio Dennisov uzvik: 'Kakav igrač!'. Koštao je klub oko milijun funti, ali nije bio razina za Arsenal. Bez uvrede niželigaškim igračima, ali Igors je bio miljama daleko od nas na terenu, to bi bilo kao da sam doveo svog brata da zaigra u Arsenalu - iskreno iznosi engleski veznjak.

'Gdje ste ovog našli?!'

Datum je 25. veljače 2001., a Arsenal gostuje na Old Traffordu kod Manchester Uniteda. Na snazi je bila velika kriza izostanaka zbog ozljeda na poziciji stopera, pa je tako Wenger bio primoran poslati obranu u sastavu: Luzhny, Grimandi, Stepanovs, A. Cole.  Poveli su 'crveni vragovi', a 'topnici' se brzo vratili. Ipak, na poluvrijeme se otišlo rezultatom 5-1 za domaće u čijim je redovima posebno ubojit bio Dwight Yorke. Rezime utakmice najbolje prezentira što je činio nesretnom Latvijcu...

- Na putu kroz tunel Old Trafforda vidio sam ljutitog Wengera. Njega je vrlo teško naljutiti do te mjere. Potom mi je prišao Dwight Yorke i pitao me: 'Odakle ste dovraga doveli onog stopera?', na što sam mu odgovorio: 'Vidi, duga je to priča...'
Moglo je to završiti i 9-1 za njih da nije bilo sjajnog Davida Seamana.

- Arsene je počeo divljati po svlačionici što mu apsolutno ne stoji. Bilo je teško zadržati ozbiljnost, jedva sam se suzdržavao da ne puknem od smijeha. Pomoćni trener Pat Rice me presjekao pogledom koji je govorio: 'Nemoj se smijati. Samo to ne!' Wenger je ludio i to je bio jedini put u devet godina naše suradnje da sam ga vidio takvog. Uvijek je bio smiren i zadržavao koncentraciju, ali ovdje smo izgubili 6-1 i Igors je bio poprilično loš - završava Parlour.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu