Obavijesti

Sport

Komentari 81

Xavi: Izvukli su se; Karanka: Bio je to izjednačen dvoboj

Xavi: Izvukli su se; Karanka: Bio je to izjednačen dvoboj
1

Ovo je utakmica koje ću se uvijek sjećati, ispunio mi se san sa samo 19 godina, rekao je Raphaël Varane, koji je u debiju u El clasicu donio bod Realu u 82. minuti

VIDEO

Iznimno je razočaran bio veznjak Barcelone Xavi Hernandez nakon prve utakmice polufinala španjolskog Kupa kralja u kojoj je njegova momčad odigrala ''samo'' 1-1 protiv najvećeg rivala Real Madrida.

Katalonci su poveli na Santiago Bernabeuu pogotkom Cesca Fabregasa u 50. minuti, da bi remi Madriđanima u 81. minuti donio Raphaël Varane. Barcelona je imala više prilika u nastavku i Xavi je uvjeren da se kući trebala vratiti s pobjedom.

- Dopustili smo im da se izvuku. Bili smo bolji, dominirali smo i stvorili više prilika. Čudan je to osjećaj. Kreirali smo puno šansi u nedavnim dvobojima protiv Reala, ali nismo bili dovoljno precizni pred golom, a to je ključno. Sve je još uvijek otvoreno. U uzvratu nas čeka slična priča, a mi ćemo pokušati biti efikasniji - istaknuo je Xavi.

Realov junak je bio igrač koji je igrao svoj prvi ''el clasico'' u karijeri - 19-godišnji Varane je silom prilika, odnosno u izostanku Sergija Ramosa i Pepea, morao biti u udarnoj momčadi, a svoju je priliku itekako iskoristio. Osim postignutog pogotka, u dvije je situacije uklizao u pravom trenutku (Fabregasu i Messiju), te tako spasio vlastiti gol, a početkom susreta je "očistio" loptu s gol-crte nakon udarca Xavija.

- Ovo je utakmica koje ću se uvijek sjećati, ispunio mi se san sa samo 19 godina. Sretan sam svojom igrom, kao i igrom cijele momčadi. Sada moram tako nastaviti - rekao je mladi Francuz.

Pomoćni trener Reala Aitor Karanka smatra da je jučerašnja utakmica bila po mnogočemu slična prijašnjima koje su odigrala dva najtrofejnija španjolska kluba.

- U srijedu se dogodilo isto što i u prijašnjim utakmicama: bio je to vrlo izjednačen dvoboj. U ligi imamo veliki zaostatak za Barcelonom, ali kad igramo međusobno, ne vidi se ta razlika - kazao je Karanka.

U Barceloni se ipak ne slažu s njim da je utakmica bila izjednačena. U sličnom tonu kao Xavi, govorio je i Andres Iniesta.

- Vraćamo se kući s gorkim okusom u ustima. Dominirali smo u većem dijelu utakmice, stvarali smo šanse, ali nismo uspjeli zabiti drugi gol. No, u konačnici ipak moramo biti zadovoljni rezultatom jer pobijediti na Bernabeuu nikad nije lako - poručio je Iniesta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka