Obavijesti

Sport

Komentari 20

Za finale: Talijan nije mogao s Rafom, Medvedev dobio Dimija

Za finale: Talijan nije mogao s Rafom, Medvedev dobio Dimija
1

Vlasnik 18 Grand Slam naslova 33-godišnji Španjolac Rafael Nadal i 23-godišnji debitant u Grand Slam finalu Rus Danil Medvedev borit će se u nedjelju za pobjednički trofej na US Openu u New Yorku, nakon što su obojica

VIDEO

I Nadal i Medvedev u tri seta pobijedili su svoje polufinalne suparnike, Talijana Mattea Berrettinija i Bugarina Grigora Dimitrova.

Medvedev je prvi stigao do finala svladavši Dimitrova sa 7-6 (5), 6-4, 6-3 za dva sata i 38 minuta, a potom su Nadalu trebale četiri minute manje za pobjedu 7-6 (6), 6-4, 6-1 protiv Berrettinija. 

Tennis: US Open

Nadal se do svog petog finala na US Openu, a 27. na Grand Slam turnirima bez da je bio suočen s 'break-loptom', iako je bio vrlo blizu gubitka prvog seta nakon što je propustio šest prilika za oduzimanje servisa. Naime, 23-godišnji Talijan poveo je sa 4-0 u 'tie-breaku', a kod 6-4 imao dvije set-lopte. No, Nadal je u svom stilu nanizao četiri poena i osvojio prvi set.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvi 'break' je dočekao u sedmom gemu drugog seta, a kad je slomio Berrettinijev servis i u prvom gemu trećeg seta, bilo je samo pitanje koliko će brzo do kraja slomiti otpor 25. tenisača svijeta. Berrettini je u trećem setu uspio uhvatiti jedan gem.

Tennis: US Open

U Medvedevu će Nadal imati suparnika koji je stigao do četvrtog uzastopnog finala na ovoljetnim sjevernoameričkim turnirima uz 20 pobjeda iz 22 meča. Jedina dva poraza doživio je od Nicka Kyrgiosa u finalu turnira u Washingtonu te od Rafaela Nadala u finalu kanadskog Mastersa u Montrealu, gdje mu je Španjolac prepustio svega tri gema (6-3, 6-0) u njihovom prvom međusobnom dvoboju.

Rus je na US Open stigao kao pobjednik Mastersa u Cincinnatiju, a u New Yorku je postao prvi ruski finalist na Grand Slam turnirima još od 2005. godine i Marata Safina koji je tada osvojio naslov na Australian Openu pobijedivši u finalu Australca Lleytona Hewitta.

Tennis: US Open

Finalni dvoboj tenisača na rasporedu je u nedjelju, s početkom u 22 sata po srednjoeuropskom vremenu, a osim za 2000 bodova, tenisači će se boriti za pobjednički ček na 3,85 milijuna američkih dolara. (fh)

US Open, tenisači - polufinale

Danil Medvedev (Rus/5) - Grigor Dimitrov (Bug) 7-6 (5), 6-4, 6-3

Rafael Nadal (Špa/2) - Matteo Berrettini (Ita/24) 7-6 (6), 6-4, 6-1

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka