Obavijesti

Sport

Komentari 3

"Za nas Dalmatinke super je što konačno igramo u Splitu"

"Za nas Dalmatinke super je što konačno igramo u Splitu"
4

Hrvatske rukometašice u četvrtak u splitskoj Spaladium Areni igraju protiv Crne Gore u kvalifikacijama za Euro. Uzvratni susret na rasporedu je 12. ožujka...

VIDEO

Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Goran Mrđen izjavio je kako bi pobjeda protiv Crne Gore u četvrtak u splitskoj Spaladium Areni posve približila našu reprezentaciju plasmanu na Europsko prvenstvo u Švedskoj u prosincu ove godine.

- Predstojeće dvije utakmice protiv Crne Gore su nam iznimno važne. Ako u nekoj od te dvije utakmice, a posebice u prvoj koja će se igrati u Splitu, pobijedimo onda smo jednom nogom debelo zakoračili u Švedsku na Europsko prvenstvo - rekao je Mrđen na konferenciji za novinare u Splitu.

Naglasio je kako je crnogorska reprezentacija jako dobra. Sastavljena je od odličnih igračica koje igraju agresivno u obrani na granici isključenja i teško se pripremiti za igru protiv njih.

- Mi znamo što nas čeka, moramo u utakmicu protiv crnogorske reprezentacije unijeti veliku energiju i strast, ali s druge strane igrati hladne glave i provoditi taktiku koju smo dogovorili i onda ćemo u tom slučaju njihovu agresivnost  dovesti  sebi u prednost - kazao je Mrđen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

On smatra kako bi u sutrašnjoj utakmici presudnu ulogu mogle imati vratarke, ali i "laki" golovi iz kontre ili polukontre.

Hrvatska reprezentativka Vesna Milanović-Litre je posebice zahvalila Hrvatskom rukometnom savezu što se utakmica protiv Crne Gore igra u Splitu jer, kako je rekla, "to je lijepa stvar za nas Dalmatinke da nakon dugo vremena igramo u svojem kraju."

- Sutrašnja utakmica će biti jako dobra i napeta, a mi smo temeljito analizirali igru crnogorske reprezentacije i uočili njihove slabosti - rekla je Milanović-Litre.

Na novinarski upit kakvom igrom naša reprezentacija može pobijediti crnogorsku, Milanović-Litre je rekla kako u igri treba biti strpljiv.

- Crnogorska reprezentacija ima dosta propusta u svojoj igri i trebamo to iskoristiti i držati se našeg dogovora i onoga što smo uvježbavali na treninzima, i u tom slučaju možemo odigrati kvalitetnu utakmicu - kazala je Milanović-Litre.

Reprezentativka Andrea Čović je istaknula kako će utakmica protiv Crne Gore pokazati na koje igračice izbornik može računati ubuduće u pomlađenoj reprezentaciji, naglasivši kako je dosta mladih igračica koje pokazuju da žele i mogu igrati dobro.

- U našoj reprezentaciji je pozitivna atmosfera i to se vidi i na utakmicama i na treninzima - rekla je Čović

U prva dva kola hrvatske rukometašice su pobijedile Sloveniju (27-19) i Mađarsku (36-22) i vode na ljestvici zajedno s Crnom Gorom koja također ima četiri boda.

Uzvratna utakmica protiv Crne Gore igra se 12. ožujka ove godine u Baru u Crnoj Gori. Dvije najbolje reprezentacije iz svake od sedam skupina, te najbolja trećeplasirana ekipa izborit će direktan plasman na EP.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram