Obavijesti

Sport

Komentari 76

'Za pola Hrvata je bio anoniman lik, a sad je idol cijele nacije'

'Za pola Hrvata je bio anoniman lik, a sad je idol cijele nacije'

Dalić je igrače upoznao u zračnoj luci 48 sati prije odlaska u Ukrajinu. Preuzeo je reprezentaciju u vrlo delikatnoj situaciji, a za pola Hrvata bio je praktički anoniman lik, piše AS

VIDEO

Španjolske tiskovine su ovih dana pune Hrvatske. Očekivano, njihovu reprezentaciju u ponedjeljak čeka najteži zadatak na ovome Euru. Tamošnji mediji su itekako upoznati s kvalitetom hrvatske reprezentacije pa biranim riječima pišu o 'vatrenima'.

Pokretanje videa...

Zezancija na treningu 'vatrenih' VIDEO

Prvo su pisali hvalospjeve o Luki Modriću, itekako svjesni da je on mozak naše reprezentacije, hvalili su naše mlade igrače, a sada je red došao na našeg izbornika Zlatka Dalića (54).

On je na klupu Hrvatske zasjeo 2017. godine i to uoči odlučujuće utakmice protiv Ukrajine u kvalifikacijama za SP. Atmosfera u reprezentaciji je bila jako loša, trebao je netko tko će u kratkom roku povezati i stabilizirati igrače. U to vrijeme stvarao je ime na Bliskom Istoku gdje je trenirao Hilal i Al-Ain, sportskoj javnosti poznat iz vremena kada je bio igrač Hajduka i Varteksa te trener Rijeke, no za većinu tada nepoznato ime.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vremena za taktičke zamisli nije bilo, trebalo je motivirati i podignuti igrače. I plan je uspio. Hrvatska je pobijedila Ukrajinu 2-0 i izborila play-off u kojem je srušila Grčku i plasirala se na SP. I kako bi se reklo, sve ostalo je povijest. 

Hrvatska - Spanjolska

- 'Igrače sam upoznao u zračnoj luci 48 sati uoči utakmice', govorio je tada Dalić. Preuzeo je reprezentaciju u vrlo delikatnoj situaciji, a za pola Hrvata bio je praktički anoniman lik. Nakon utakmice s Ukrajinom je šest tjedana radio bez plaće i tek nakon što je odveo Hrvatsku u Rusiju, sjeo je s Davorom Šukerom i potpisao ugovor - piše AS o Daliću kao čovjeku koji je preporodio našu reprezentaciju.

Hrvatska je s Dalićem na klupi napravila čudo u Rusiji. Osvojili smo povijesno srebro, no apetiti su nam nakon toga itekako porasli. Ne baš bajne predstave u prve dvije utakmice protiv Engleske (1-0) i Češke (1-1), poljuljale su atmosferu oko reprezentacije. Raspoloženje nije baš bilo dobro, ali je drastično skočilo nakon pobjede nad Škotskom (3-1) i plasmana u osminu finala Eura.

AS ističe kako je Dalić 1998. godine bio navijač naše reprezentacije na SP-u u Francuskoj gdje smo osvojili broncu, a sada je heroj nacije.

GES / Football / World Cup 2018 / Croatia - England, Match 62, 11.07.2018

- Hrvatsku je odveo do finala Svjetskog prvenstva, a na Euru je ušao među 16 najboljih. Godine 1998. Dalić je bio skroman nogometaš koji je u hrvatskom dresu bodrio reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Pratio je Hrvatsku na čitavom SP-u i želio ju je bodriti. Danas je idol nacije i uzor svojim igračima - piše AS.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića