Obavijesti

Sport

Komentari 13

Za Spurse igrao i Maradona, a klupski moto im je iz Mućki...

Za Spurse igrao i Maradona, a klupski moto im je iz Mućki...
28

Osvojili su prvi Kup Uefa ikad, 1971. Klupski moto jako im je sličan Delboyevom. Maradona ima jednu utakmicu za Spurse. Imaju dva Kupa Uefa i jedan Kup Kupova, ali Ligu prvaka (još) ne

VIDEO

Svjetska su nogometna senzacija, a na Wandi Metropolitano love nikad dosegnute visine jer Tottenham je klub sa: samo dva engleska naslova, ali još iz kamenog doba ('51' i 61), bez osvojenog Premiershipa, bez Lige prvaka i bez Europske lige. S druge strane, prvi su engleski klub koji je ikad osvojio europski trofej (Kup Kupova '63), a uzeli su i prvi Kup Uefa u povijesti ('71).

Del Trotter iz Mućki živi pod motom "He who dares, wins", a Tottenham već 136 godina u vitrinama skuplja uglavnom prašinu pod motom "To dare is to do". Svaka je sličnost slučajna... Možda 1. lipnja na finalu u Madridu Spursi, kao Delboy i Rodney na aukciji, napokon ubodu pravu stvar i dosanjaju svoj najveći san.

Najbolji strijelac u povijesti im je Jimmy Greaves koji je od '61-'70 u 420 utakmica zabio 306 golova. A povijest Spursa pisala su imena kao Gary Lineker, Jürgen Klinsmann, Paul Gascoigne, Glen Hoddle, Teddy Sheringham, Chris Waddle, David Ginola...

Za Tottenham je jednom igrao Diego Maradona, u prijateljskoj tekmi s milanskim Interom, '86. Drugi gaucho, Osvaldo Ardiles bio je ljubimac navijača i dok je Engleska s Argentinom bila u ratu oko Falklandskog otočja, a Maradona im na Mundialu zabio i gol rukom i najbolji gol u povijesti nogometa.

Prati ih glas da su gubitnici, a sad imaju najmoderniji stadion na svijetu i igraju Ligu prvaka. Pod vodstvom još jednog Argentinca, menadžera Mauricija Pochettina. I nije čudo da su izbacili Ajax. Pola momčadi su doveli baš iz Amsterdama... Lovely jubbly.

Hugo Lloris (32)

Hugo Lloris drink driving charge

Čovjek je vitez sa ordenom legije časti. I viteški status francuske Republike i orden je zaradio preko hrvatskih leđa. Pobjedom u finalu SP 2018.

Kieran Trippier (28)

Ajax v Tottenham Hotspur - UEFA Champions League - Semi Final - Second Leg - Johan Cruijff ArenA

Vrhunac karijere zasad mu je gol Vatrenima u 1/2-finalu SP-a. Mi smo, naravno, bili bolji, a Tripper je bolji nogometaš od brata Kelvina koji igra pod majčinim djevojačkim prezimenom, Lomax.

Toby Alderweireld (30)

Ajax v Tottenham Hotspur - UEFA Champions League - Semi Final - Second Leg - Johan Cruijff ArenA

Dečko je Belgijanac, ali u elitu ga je lansirao i nogometu naučio nizozemski klub, Ajax. Tamo je i počeo i postao poznat. Sa Atleticom je 2014. izgubio LP finale od Reala.

Jan Vertonghen (32)

Champions League Semi Final Second Leg - Ajax Amsterdam v Tottenham Hotspur

Još jedan Belgijanac kojeg su za Tottenham pripremile godine u Ajaxu (2006.-2012.). Čovjek ima već 284 utakmice za Tottenham. Osvojio LP ili ne, klupska je legenda.

Danny Rose (28)

Champions League Semi Final Second Leg - Ajax Amsterdam v Tottenham Hotspur

Porijeklom Jamajćanin. 2018. mu je dijagnosticirana depresija. 2012. je igrajući za mladu englesku repku složio frku u Srbiji suprotstavivši se rasističim uvredama s tribina.

Moussa Sissoko (29)

Rođen u siromašnoj obitelji afričkih korijena znao je što će u životu raditi čim je naučio čitati pa iz novina doznao da dobri nogometaši imaju brdo love. Bavi se i humanitarnim radom.

Victor Wanyama (27)

Tottenham Hotspur v Ajax - UEFA Champions League - Semi Final - First Leg - Tottenham Hotspur Stadium

Prvi Kenijac koji je ikad zabio u Ligi prvaka (za Celtic, Barci 2012.). Kad mu je brat McDonald Mariga iz Švedske prešao u Serie A, razočarani Wanyama se vratio u Keniju. Obitelj ga je brzo 'potjerala' nazad u Europu.

Christian Eriksen (27)

Teško da ga i osvajanje Lige prvaka može zadržati u Tottenhamu. Real je spreman pregovarati i o cijeni koja se vrti oko 100 milijuna eura. Još jedan kojeg su kupili iz, pogodili ste, Ajaxa.

Dele Alli (23)

 Carabao Cup Quarter-Final - Arsenal v Tottenham Hotspur

"U kaznenom prostoru je napadačka klasa, van kaznenog je klasa od veznjaka", opisao ga je trener Pochettino. Kao klinac: fanatični navijač Liverpoola, kluba koji ga čeka u finalu Lige prvakla.

Son Heung-min (26)

CSKA Moscow v Tottenham Hotspur - UEFA Champions League Group Stage - Group E

Južnokorejac je najskuplji azijski nogometaš u povijesti. Tottenham je 2015. za njega Bayeru platio 22 milijuna funti. Otac mu je bio nogometni trener. Kapetan je južnokorejske reprezentacije.

Lucas Moura (26)

Champions League Semi Final Second Leg - Ajax Amsterdam v Tottenham Hotspur

Od srijede navečer: junak, idol, heroj, ikona i 'bogotac' Tottenhama. Zabio tri gola Ajaxu u 1/2-finalu Lige prvaka, a PSG ga se riješio jer se "ne može adaptirati na eruopski nogomet".

Harry Kane (25)

Champions League - Group Stage - Group B - Tottenham Hotspur v FC Barcelona

Kapetan, najbolji srijelac, najbolji igrač, vođa, temelj svih klupskih planova. Zbog ozljede su Ajax morali izbaciti bez njega. U Amsterdamu je nakon utakmice sprintao sreće. Možda se oporavi od finala.

Davinson Sanchez (22)

Premier League - AFC Bournemouth v Tottenham Hotspur

Aj' pogodite otkud je došao u Tottenham? Nije ni čudo da su izbacili Ajax kad su im "uzeli sve igrače". Kolumbijac, stoper, toliko nadaren da ga je u domovini već sa 16.5 gurnulo u prvoligaške utakmice.

Fernando Llorente (34)

Ajax Amsterdam - Tottenham Hotspur

Dovelo ga prije dvije godine. Jer netko mora sjediti dok Kane igra. I sjedio je. Onda se kapetan ozlijedio, a Španjolac zaigrao i zabio (možda malo i ručicom) presudni gol za izbacivanje Man Cityja u 1/4-finalu.

Mauricio Pochettino (47)

Champions League Semi Final Second Leg - Ajax Amsterdam v Tottenham Hotspur

"Ako osvojimo Ligu prvaka možda bi bilo pametno da odem, taman bi zakokružio 5 godina u Tottenhamu". Kaže Poch. A navijači mu već grade spomenik ispred novog stadiona. Vjeruje u "univerzalnu energiju" jer "svi su ljudi povezani tom energijom" i "zato su pozitivno razmišljanje i optimizam neophodni za velike stvari". K'o da je Kloppov brat blizanac. Osvojio Ligu prvaka ili ne Argentinac je već sada najzlatnijim slovima upisan u svakoj Tottenhamovoj povjesnici.

Pokretanje videa...

00:41
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe