Obavijesti

Sport

Komentari 8

Za sve im je kriv PPD Zagreb: Žestok napad Celjana na EHF

Za sve im je kriv PPD Zagreb: Žestok napad Celjana na EHF
1

Celje je poslalo otvoreno pismo Europskoj rukometnoj federaciji, medijima i sponzorima EHF Lige prvaka, a sve ponukani lošim suđenjem u utakmici sa Zagrebom nakon koje su ispali iz Europe

VIDEO

Slovenci nikako da se pomire s porazom u Areni. Zagreb je pobijedio 23-21 što je bilo dovoljno da prođe u osminu finala Lige prvaka, a Celje ispadne iz Europe kao posljednja momčad u skupini. Celjanima je zasmetao kriterij sudačkog para u Areni, a posebno su ljuti što su dozvolili Zagrebu da čak 79 sekudni drži loptu u posljednjem napadu. 

No nisu se Slovenci zaustavili samo na ovoj utakmici. Spominju i susret s Kristianstadom, pa čak i prošlogodišnju utakmicu sa Zagrebom te su istaknuli kako ne vjeruju da je takvo suđenje bilo slučajno.

'Odlučili smo poslati ovo pismo nakon što smo drugu godinu za redom ostali bez osmine finala Lige prvaka u Zagrebu. Sve se dogodilo pod uvjetima koji nikako ne mogu predstavljati vrijednosti najelitnijeg europskog rukometnog natjecanja. Prošle godine smatrali smo to tužnom slučajnošću, no ove godine to više nije tako. Utakmica je iza nas, ispali smo iz Europe, a ovo pišemo jer želimo bolju budućnost za naš sport', piše Celje te nastavlja:

'Raspored odlučujućih utakmica u posljednjem kolu Lige prvaka je jedan od najvećih problema. Na taj način otvorili smo prostor za brojne nepravilnosti te omogućili svima koji prate naš sport da stvore brojne teorije zavjere, a sve to kvari reputaciju našem sportu', pišu Slovenci u otvorenom pismu poslanom predsjedniku EHF-a, medijima, a posebno se uzdaju u sponzore na čelu s Veluxom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predlažu i rješenje s kojim se slaže većina rukometnih stručnjaka.

'Moramo osigurati da nam se utakmice igraju uvijek u isto vrijeme umjesto da se prilagođavamo televizijskim kućama. Na taj način još će više ljudi gledati naše utakmice. Jednostavno se moramo ugledati na druge sportove.'

Istaknuli su i kako su njihovi navijači zbog sigurnosnih provjera zakasnili 20 minuta na utakmicu u Areni te se okrenuli sucima.

'Suci su jedan od glavnih problema. U više navrata suci nisu direktno krivi za svoje pogreške jer na utakmicama najvišeg nivoa sude suci koji nisu te kvalitete i ne mogu pratiti naš nivo. A to, naravno, dovodi do pogrešaka, a to, pak, do gubitka bodova ili plasmana u daljnji tijek natjecanja. Na početku naše utakmice u Zagrebu delegat je dopustio da se utakmica igra oko 20 minuta bez valjanog semafora iako to nije smio učiniti. Kad smo već kod sudaca, preporučili bismo da pomnije pogledate naše utakmice u Zagrebu ove i prošle godine. Obratite pažnju na često prekidanje naše brze igre i na činjenicu da je posljednji napad Zagreba trajao 79 sekundi', piše Celje uz priložene dvije snimke utakmica protiv Zagreba te dodatak da su promjene pravile nužne što brže.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu