Sport

Komentari 28

Za zaborav: Od loptanja u Maksimiru boli te glava...

Za zaborav: Od loptanja u Maksimiru boli te glava...

Zadovoljniji može biti Hajduk koji je očito došao s namjerom da sačuva 'nulu'. Dinamo je ukupno imao tri prilike, Hajduk jednu. Završilo je 0-0

Kao i uvijek što je slučaj kad igraju Dinamo i Hajduk, najzanimljivije se odigra prije same utakmice. Svaguša, Mamić, Poklepović, Jurčić obećavaju brda i doline, a na terenu ni n od nogometa, iako su uvjeti bili obećavajući. Travnjak i nije bio nešto, ali ugodno vrijeme, tv prijenos i 15 tisuća navijača trebali su dati dodatni impuls. Ipak, zadovoljniji može biti Hajduk koji je u Zagreb očigledno došao s namjerom da sačuva 'nulu'. Stanko Poklepović nije od jučer i zna da se Dinamu može suprostaviti samo sa 'bunkerom'. Tako je u napadu igrao samo Ibričić.
Modri su imali laganu inicijativu, no prvu priliku u 13. minuti Anas Sharbini. U polukontri dva na dva Sharbini je pucao sa 20-ak metara, a uz nešto napora Butina je obranio. Samo dvije minute poslije fantastičnu loptu Slepički je poslao Sammir, ovaj je prevario Maloču, pucao u kut, no, loptu je 'iščupao' Subašić. U 41. je najbolju priliku imao Ibričić. Strinić je vukao 'pola' terena, dodao Ibri, a ovaj je neometan s ruba šesnajsterca zamalo fulao cijeli gol. U drugom poluvremenu još veći očaj. Morales je bio toliko loš da je ostao u svlačionici, a priliku je dobio Tomečak. Treba izdvojiti dodavanje Badelja za Primoraca u 69'. Primorac je izbjegao zaleđe i dodao Mandžukiću koji je okružen dvojicom, uspio koljenom zahvatiti loptu, ali je fulao cijeli prazan gol! U četvrtoj minuti nadoknade Ibanez je sa 30-ak metara fantastično pucao, no još bolje reagirao je Subašić. Inače, Jurica Buljat je desetak minuta prije kraja dobio sumnjivi drugi žuti karton. Dinamo je ipak za nijansu bio bolji, pokazuje to i statistika, udarci devet prema pet. Za razliku od inače, napravljeno je 'samo' 40 prekršaja.
Sve u svemu 90 minuta koje ćemo nadamo se što prije zaboraviti. Uzvrat je 14. travnja na Poljudu.

Najčitaniji članci