Obavijesti

Sport

Komentari 6

Zadar dobio Cibonu u velikom derbiju za ostanak u ABA ligi

Zadar dobio Cibonu u velikom derbiju za ostanak u ABA ligi
2

Cibona i Zadar sada imaju isti učinak 7-12, baš kao i Mornar. Zadar je sedmi, a Cibona deveta. Bit će velika borba do samog kraja za ostanak u ABA ligi

VIDEO

U hrvatskom derbiju ABA Lige košarkaši Zadra su pred svojim navijačima svladali Cibonu s 95-91 (22-22, 26-25, 22-17, 25-27) i izjednačili se po broju pobjeda (7) sa zagrebačkom momčadi.

Najbolji kod Zadra bili su Amerikanac Mario Little sa 20 koševa te Luka Božić sa 17 poena. Vuković i Dašić su ubacili po 14 koševa. Kod Cibone je najefikasniji bio Damir Markota sa 21 košem, kojeg je danas išla trica. Bilinovac je postigao 15, a Rogić i Gilbert po 13 poena.

Nakon izjednačene prve četvrtine, Zadrani su prvu veću prednost stvorili u 15. minuti, kad je bilo 38-30 za domaću momčad. No, do kraja prvog poluvremena Zadar je imao i 41-30 dok se Cibona uspjela vratiti na samo koš zaostatka premda Ljubičić danas nije imao svoj dan.

Prvih sedam minuta treće četvrtine bilo je jedno od boljih razdoblja u Ciboninoj igri, što je rezultiralo prednošću gosta 62-57. No, do kraja treće dionice Zadar je postigao 13, a Cibona samo dva poena pa je domaća momčad u posljednjih deset minuta ušla s +6 (70-64).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zadar je na šest i pol minuta prije kraja imao 10 koševa prednosti (80-70), ali Cibona se zonskom obranom vratila i u posljednjih 70 sekundi ušla sa zaostatkom od samo četiri poena (88-84).

U sljedećem napadu Luka Božić je pogodio svoju četvrtu tricu iz pet pokušaja za sedam koševa prednosti koje je Zadar uspio sačuvati u završnih 45 sekundi.

Cibona i Zadar sada imaju isti učinak 7-12, baš kao i Mornar. Zadar je sedmi, a Cibona deveta. Vodi Crvena zvezda sa 18-1, ispred Budućnosti i Cedevite koji imaju 13-5. Partizan je četvrti sa 12-6.

U nedjelju Cedevita dočekuje FMP u Košarkaškom centru Dražen Petrović od 17 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...