Obavijesti

Sport

Komentari 14

Zadar slavio u Višnjiku, ali je prava fešta bila u Jazinama...

Zadar slavio u Višnjiku, ali je prava fešta bila u Jazinama...
5

Navijači su nezadovoljstvo aktualnom, a i svim bivšim upravama iskazali otišavši u stari Zadrov dom, mitsku dvoranu Jazine. A u Višnjiku je Zadar dobio Cibonu 85-84 u zadnjoj sekundi utakmice

VIDEO

U hrvatskom derbiju 24. kola regionalne košarkaške ABA lige Zadar je na Višnjiku pobijedio Cibonu 85-84 košem Maja Kovačevića u posljednjoj sekundi susreta.

Bila je to utakmica brojnih preokreta, a obilježio ju je i jedan zanimljiv detalj. Navijačka skupina Tornado, nezadovoljna stanjem u klubu, bojkotirala je Višnjik, a derbi je pratila preko videozida u legendarnoj dvorani Jazine.

POGLEDAJTE VIDEO

Tisuće Zadrana prosvjeduje zbog uprave jer KK Zadar već 9 godina nije osvojio ništa! Reporter: Filip Brala

Posted by 24sata on 1. ožujka 2017

Na Višnjiku je bilo oko 1000 gledatelja, dok je su Jazine bile pune. Okupilo se više od 2,500 gledatelja, a sav prihod od ulaznica bit će iskorišten za pomoć Anđeli Piplović oboljeloj od Rettovog sindroma.

Cibona je bolja ušla u susret, povela je 12-4, a u četvrtoj minuti imala je i plus 10 (16-6). Međutim, Zadar je u šestoj minuti izjednačio na 18-18, a potom i poveo 20-18.

Na koncu prve četvrtine Zadar je imao tri koša viška (24-21). Cibona je u drugoj dionici okrenula rezultat i u 13. minuti je povela 29-24. Zadar se još jednom vratio i serijom 10-2 stigao do vodstva 34-31, a na koncu prvog poluvremena vodio je 42-41.

Treća četvrtina je donijela još jedan preokret. Gosti su od minus četiri (41-45) došli do sedam koševa plusa (58-51), ali je Zadar do kraja treće dionice uspio smanjiti na samo koš minusa (61-62). U posljednjoj četvrtini Cibona je povela sedam razlike (72-65), no domaćin se neočekivano brzo vratio i serijom 10-0 stigao do prednosti 75-72.

U posljednje dvije minute ušlo se rezultatom 81-81, a sama završnica donijela je pravu dramu. Gosti su tricom Bošnjaka poveli 84-81, Krajina je smanjio na 83-84, a potom su 'vukovi' zapucali dva, a Zadar jedan napad.

Domaćin je 15 sekundi prije kraja susreta osvojio loptu za zadnji napad, a nakon što je Ramljak promašio tricu činilo se kako će Cibona slaviti. Međutim, loptu je uhvatio Kovačević i sa zvukom sirene zabio za važnu pobjedu domaćina.

Zadar su do pobjede predvodili Boris Barać sa 26 koševa, devet skokova i četiri asistencije, Ivan Marinković sa 21 košem i šest skokova, te Kovačević sa 14 koševa. Kod Cibone najefikasniji su bili Scott Michael Reynolds sa 27 koševa i devet asistencija, te Željko Šakić sa 14 koševa, te Emir Sulejmanović sa 12 koševa.

Zadar je ovom pobjedom prepustio začelje ljestvice Krki koja ima skor 7-17, dok Zadar, Mornar i MZT imaju po osam pobjeda i 16 poraza. Cibona je ostala šesta (11-13), dok je u vodstvu Crvena zvezda (23-1) ispred Cedevite (18-6) i Partizana (18-6).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet