Sport

Komentari 0

Zadar se ispričao za sramotno ponašanje bivšeg NBA igrača

Zadar se ispričao za sramotno ponašanje bivšeg NBA igrača

"Svi znamo koliko svima nama znači ovaj klub i ovaj dres, u kojem se svaki igrač mora ponositi što ima priliku predstavljati ovaj Grad i ovaj klub", stoji, između ostalog, u službenom priopćenju KK Zadra

Američki košarkaš Chinanu Onuaku stigao je u Zadar kao veliko pojačanje, no još uvijek nije opravdao silan novac koji je uložen u njega, ali zato je stigao napraviti incident.

On je, naime, tijekom posljednje četvrtine u utakmici protiv Cibone u kojoj je njegova momčad na kraju slavila 97-92, strgao dres nakon što ga je Veljko Mršić izvadio iz igre zbog jedne lopte koju je bacio u 'bunar'.

KK Zadar je povodom navedenog incidenta poslao službeno priopćenje:

"Svima se ispričavamo zbog neprimjerenog ponašanja našeg igrača Chinanu Onuakua koji je iz frustracije u četvrtoj četvrtini rasparao “sveti dres”. To je neprofesionalno ponašanje našeg igrača i neprihvatljiv manjak poštovanja prema onima koji su u tom dresu postigli velike i povijesne rezultate. Svi znamo koliko svima nama znači ovaj klub i ovaj dres, u kojem se svaki igrač mora ponositi što ima priliku predstavljati ovaj Grad i ovaj klub. Chinanu će biti sankcioniran prema klupskom pravilniku. Sezona još nije gotova, ostvarili smo dva cilja sad svi zajedno idemo prema trećem cilju, a to je naslov prvaka Hrvatske!", stoji u objavi.

Američki centar je stigao u  Zadar sredinom listopada kao slobodan igrač, a potpisao je jednogodišnji ugovor.

Riječ je o igraču kojeg su Houston Rocketsi 2016. izabrali kao 37. 'pick' na draft, ali je više vremena proveo u njihovoj razvojnoj momčadi, odigravši tek sedam utakmica u NBA ligi.

Najčitaniji članci