Obavijesti

Sport

Komentari 8

Zadar u egalu svladao Šibenik, Cedevita lagano protiv Cibone

Zadar u egalu svladao Šibenik, Cedevita lagano protiv Cibone
1

Cedevita je u Premijer ligi počela igrati sa prvim sastavom, a ta se momčad lako obračunala s Cibonom 99-84. Najbolji je kod Vitamina bio Elgin Cook s 23 poena, a odličnu je utakmicu odigrao i Murić s 18 poena

VIDEO

Posljednjim kolom prvog dijela sezona hrvatske košarkaške Premijer lige stiže i doigravanje.

A posljednje, 22. kolo imalo je posebnu poslasticu - dalmatinski derbi Zadra i Šibenika. Zadrani su na Baldekin stigli kao favoriti nakon debakla kojeg su doživjeli protiv makedonskog MZT-a na Višnjiku u utakmici za ostanak u ABA ligi, a svoju ulogu - baš i nisu opravdali usprkos pobjedi 73-70.

Šibenik je jače krenuo u utakmicu na krilima domaće mladosti, krila Tonija Nakića i razigravača Domagoja Šarića i u nekoliko navrata vodio i preko deset razlike, no momčad Ante Nazora ipak je to stigla i vratila utakmicu u egal. Za svaki koš odvijala se prava borba, a presudila je nesportska Paića na 20 sekundi do kraja pri rezultatu 70-70. Najbolji su u redovima Zadra bili Vuković s 12, Brzoja s 11 i Marić s 10 poena, a kod Šibenčana je najviše zabio Paić (16), ali je iz igre šutirao pet od 15. Dvoznamenkasti su još bili Šarić, Mileković, Bašić i Nakić.

Cedevita je u Premijer ligi počela igrati sa prvim sastavom, a ta se momčad lako obračunala s Cibonom 99-84. Najbolji je kod Vitamina bio Elgin Cook s 23 poena, a odličnu je utakmicu odigrao i Murić s 18 poena. Svih 12 igrača upisalo se u strijelce!

Kod vukova se izdvojio Marić sa 16 poena, a solidnu minutažu dobili su i mladi Roko Prkačin (22 minute) i Sandro Rašić (11 minuta) te zabili svaki po sedam poena.

Škrljevo je slavilo protiv Gorice 82-79, Zabok je lako svladao Bosco 97-79 i poslao ga u drugu ligu, a Osijek je u gostima u rapsodiji koševa 103-97 pobijedio Hermes i poslao ga u razigravanje za ostanak. U drugom okršaju Dalmatinaca Split je bio bolji od Alkara 95-79.

Odmah ovaj tjedan kreće i doigravanje, koje se igra na dvije pobjede. U njega je ušlo osam klubova: Zadar, Cibona, Split, Cedevita, Osijek, Gorica, Zabok i Šibenik.

Četvrtfinale odmah donosi ponovne okršaje Zadra i Šibenika, Cibona će igrati sa Zabokom, Split s Goricom, a Cedevita s petoplasiranim Osijekom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka