Obavijesti

Sport

Komentari 0

Zadarski košarkaši pozivaju za pomoć: Treneru otkazao bubreg

Zadarski košarkaši pozivaju za pomoć: Treneru otkazao bubreg

Još malo sredstava je potrebno i onda će moći početi s pretragama kako bi otišao na transplantaciju. Nevjerojatno koliko energije ima. Rekao sam samom sebi da moram napraviti neki video, rekao je Kovačević

VIDEO

Košarkaški trener Darko Frakin prije četiri godine dobio je karcinom bubrega zbog čega mu je isti uklonjen, a sada mu otkazuje i drugi te mora na transplantaciju. Uz tešku bolest, Frakin već godinama brine i o supruzi Sendi koja se dugo borila s posljedicama operacije tumora na mozgu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Biciklističko-trkački humanitarni izazov 

Pokretanje videa...

800 kilometara sreće VIDEO

Veliki zadarski humanitarac Maks Kovačević napravio je video uradak podrške za svog bivšeg trenera Frakina. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Trenirao me u kadetima i juniorima u Voštarnici, ma kroz cijeli život. Bio mi je među najdražim trenerima jer je bio totalno drugačiji. Nevjerojatno kako gleda na košarku, pazi na detalje za koje nisam znao da postoje. Tek sam to shvatio kasnije. Bez obzira na tešku situaciju u kojoj se nalazi nije izgubio volju za životom. Ostao je pozitivan te i dalje trenira košarku s djecom. Svaki dan je u dvorani. Još malo sredstava je potrebno i onda će moći početi s pretragama kako bi otišao na transplantaciju. Nevjerojatno koliko energije ima. Rekao sam samom sebi da moram napraviti neki video i vidio sam mu da mu je tu puno značilo - rekao nam je Kovačević. 

Treneru Frakinu u videu su emotivne riječi podrške pružili redom Arijan Komazec, Marko Popović, Rok Stipčević, Lovre Bašić, Toni Prostran, Ive Ivanov, Stipe Kuliš, Roko Jurlina, Jakov Vladović, Vedran Morović, Denis Vrsaljko, Pavle Marčinković, Ivan Novačić, Jure Škifić, David Škara, Jurica Žuža i Ivica Škalabrin.

Hrvatski košarkaški treneri odmah su pokrenuli humanitarnu akciju za kolegu iz Zadra te pozivaju sve one humanog srca da pomognu Frakinu:

"Naš trener, kolega, prijatelj, veliki čovjek, Darko Frakin iz Zadra treba našu pomoć!

Osim košarci, Darko je posvetio najbolje godine brizi o svojoj supruzi Sendi koja se nalazi u hospiciju u Kninu gdje provodi zadnje dane ili sate jer se fizički ne može više brinuti o njoj.

U međuvremenu, Darko je i sam obolio, uklonjen mu je prije četiri godine kancerozni bubreg, a sada i drugi bubreg otkazuje i mora na dijalizu. Na listu za transplantaciju ne može se upisati još godinu i pol.

Darko je primjer da je život daleko od hedonizma, sebe je posvetio drugima nemajući vremena za sebe. Pri tome ga uvijek možemo vidjeti nasmijanog i na pitanje "Kako si?" odgovorit će "Dobro!" i ničim neće odati da ništa nije dobro. Do ovih dana je crpio energiju iz košarke, a sada više ni to ne može.

Pozivamo sve vas da pokažete svoju humanu stranu i financijski pomognete svom kolegi."

Uplate pomoći Darku Frakinu mogu se izvršiti na njegov tekući račun: 
HR3724070003106883294 (OTP banka)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu