Obavijesti

Sport

Komentari 16

Zadnju medalju Njemačka je uzela protiv Hrvata, sad - neće

Zadnju medalju Njemačka je uzela protiv Hrvata, sad - neće
1

Jutarnje sate u utorak (8:30) dočekujemo prilično spokojni, ali ne baš i opušteni jer svaki takav i sličan pristup mogao bi odvesti cijeli turnir za Hrvate u neželjenom smjeru

VIDEO

Godina je 1995. Houston Rocketsi osvojili su drugi i posljednji naslov NBA prvaka, Steffi Graf dominirala je ženskim tenisom, Miguel Indurain osvojio je Tour de France, ali i... Nijemci su osvojili svoju posljednju veliku medalju u vaterpolu.

Bilo je to na Europskom prvenstvu u Beču. A sad malo kvizaško pitanje; možete li pogoditi preko koga? Odgovor je - Hrvatske! U borbi za broncu Njemačka je pobijedila s 11:10.

Međutim, te godine, 80. i rane 90., nemaju više nikakve veze s onime što je Njemačka danas. Prosječna reprezentacija kojoj je oveći problem i plasirati se na veliko natjecanje. Medalja? To možda na video-igrici.

Nema straha

Stoga, jutarnje sate u utorak (8:30) dočekujemo prilično spokojni, ali ne baš i opušteni jer svaki takav i sličan pristup mogao bi odvesti cijeli turnir za Hrvate u neželjenom smjeru. Nije da razmišljamo o istome, ali samo naglašavamo važnost opreza. Vama, javnosti i publici, jer reprezentacija je posljednja tri dana u tom stavu.

- Napokon smo dočekali ono najzanimljivije i najvažnije, ono za što smo se pripremali cijelo ljeto. Više nemamo pravo na pogrešku - uvodno će dan prije četvrtfinala s Njemačkom Marko Bijač, statistički najbolji vratar turnira.

- Mislim da smo pripremu utakmice kao i dosadašnji dio turnira odradili na vrhunskoj razini, tako da nema straha od loše igre i podbačaja. Ukoliko se budemo držali onoga što smo trenirali, vjerujem da rezultat neće izostati.

Samo... Nije da ovu Hrvatsku više zadovoljava plasman u polufinale. Ova Hrvatska došla je u Gwangju s jasnim ciljem - obraniti zlato. Iz tog razloga Njemačka bi nam trebala biti tek prolazna stanica do četvrtka, možda ne baš i ne poput plitkog potoka kako je izgledalo prije tri tjedna na splitskom Zvončacu. Tada smo joj utrpali 22 gola i pobijedili 12 razlike.

- Još ni mi ni oni nismo bili još na sadašnjoj razini, njima je nedostajalo nekoliko igrača, nije bilo ni većeg uloga. Sada je jedna sasvim drugačija situacija i utakmica u kojoj krećemo s 0:0.

Ulog je ogroman

Točno, baš kao i u svakom sportu u kojem se broje golovi, koševi, poeni, bodovi... No, znamo što je naša hobotnica htjela reći. Nijemci su, naime, sasvim solidno izgledali u skupini, izvukli su, doduše, remi protiv Japana četiri sekunde prije kraja (9:9), a protiv Italije izgubili s minimalnih 7:8.

- Pokazali da imaju kvalitetu igrati s najboljim ekipama. No vjerujem u nas i našu kvalitetu. Ipak, sigurno nisu bezopasni. A ulog je ogroman. Četvrtfinale je možda i najteža utakmica na turniru. Vodi te ili u borbu za medalje ili ono što nitko ne voli igrati - od 5. do 8. mjesta. Prošli smo već puno takvih utakmica i vjerujem da smo spremni, nema straha.

Onda, Hrvati i Hrvatice, budilice opet ne zaboravite naviti makar vam više neće biti tako nužne kao u prva dva kola.

Pokretanje videa...

00:45
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka