Sport

Komentari 50

Zagreb mu je drugi dom: I Goce Sedloski je kandidat za trenera

Zagreb mu je drugi dom: I Goce Sedloski je kandidat za trenera

U Zagrebu ima stan, navijači su ga obožavali, obožavaju ga i danas, bio je kapetan Dinama, čuje se sa Zdravkom Mamićem i nije nemoguće da Dinamov savjetnik uskoro opet okrene njegov broj

Mario Cvitanović zasad je preživio, u Dinamu su svjesni da trenutno nemaju bolje rješenje pa će ga ostaviti na klupi, ali ima zadatak da Dinamo u sljedećih šest mjeseci bude prvi, a u tom razdoblju mora razvijati i mlade igrače.

I dok u Dinamu odmahuju rukom na glasinu da bi Joe Šimunić mogao na klupu, sve se glasnije spominje ime čovjeka koji bi se na Maksimir vjerojatno vratio pješice.

Napravio je čuda s Vardadom osvojivši naslov Makedonije, u kvalifikacijama za Ligu prvaka bili su jedno od najljepših priča izbacivši švedski Malmö, dok su protiv Kopenhagena do 75. minute imali prolazak u play-off Lige prvaka...

Goce Sedloski podnio je ostavku nakon financijskih potresa u klubu. Ruski poduzetnik Sergej Samsonenko, koji je od 2014. godine vlasnik Vardara i koji se obvezao da će u klub godišnje ulagati najmanje 1,5 milijuna eura, objavio je da se na kraju sezone povlači iz kluba, navodno ljut jer su ga napali navijači i makedonska javnost zbog cijene ulaznica za utakmice play-offa Europske lige.

Sedloski je igrao i u Hajduku, ali u Dinamu je ostavio najdublji trag. Za plave je potpisao 1998. godine, ne iz Hajduka, već obilazno, nakon kratke avantuere u engleskom Sheffield Wednesdayu. Za Dinamo je u sedam sezona odigrao 190 utakmica, osvojio je tri naslova, tri Kupa i dva superkupa, a igrao je Ligu prvaka i Europsku ligu.

Navijači 'modrih' su ga obožavali, a zbog borbenosti je dobio i kapetansku traku. Bio je pravi lider Dinama, na terenu i izvan njega. Prošle godine njegov Vardar igrao je protiv 'modrih' u pretkolu Lige prvaka.

- Zagreb je moj drugi dom. Često sam tamo, u Zagrebu imam i stan. U kontaktu sam s većinom igrača s kojima sam igrao u Dinamu. Volim doći u Zagreb, rado se sjetim vremena dok sam igrao u Maksimiru, emocije su velike - rekao nam je tada Goce Sedloski, kojeg smo posjetili na pripremama.

Kad smo mu spomenuli klupu Dinama, samo se nasmijao. 

- U Vardaru sam prvo bio sportski direktor, a onda sam odlučio sjesti na klupu - rekao nam je tada Goce i dodao kako se čuo sa Zdravko Mamićem.

Više nije u Vardaru, a nije nemoguće da se opet čuje sa Zdravkom koji je teško podnio Dinamovu blamažu od Albanaca i ispadanje iz Europe. Neće biti nikakvo iznenađenje ako Mamić okrene njegov broj i objavi da Dinamo ima novog trenera.

Najčitaniji članci