Obavijesti

Sport

Komentari 2

Zagreb se borio s Veszpremom 45 minuta pa pao u završnici

Zagreb se borio s Veszpremom 45 minuta pa pao u završnici
1

Zagreb je igrao dobro, na trenutke i vrlo dobro pred ispunjenom Arenom koja je dokaz koliko Mađari respektiraju hrvatskog prvaka. Ipak je ovo derbi. I bio je takav i na terenu 45 minuta

Veszpremova dvorana u SEHA ligi ostaje neosvojiva za Zagreb. Izgubili su zagrebaši prvu utakmicu u novoj sezoni (28-36), realno i očekivano jer Veszprem je ipak dimenzija više čak i kad odmaraju Šterbik, Nenadić i novopridošli Borozan (Paczkowski ozlijeđen). David Davis ima taj luksuz jer svi jednostavno ne mogu igrati.

Zagreb je igrao dobro, na trenutke i vrlo dobro pred ispunjenom Arenom koja je dokaz koliko Mađari respektiraju hrvatskog prvaka. Ipak je ovo derbi. I bio je takav i na terenu 45 minuta dok se sve ono što ima Veszprem, a nema Zagreb, nije počelo osjećati.

Szekely pomogao

Tamše je krenuo s vanjskom linijom u kojoj su bili Vlah, Hrstić i Vekić. Potonja dvojica dobro su krenula, priključio im se Božić Pavletić, samo što je Tamše morao dizati glas jer njegovi igrači nisu znali kako s Tonnesenom. Digao se Veszprem na 9-6, ali Hrstić radi mali nered protivničkoj obrani, kao što je nakon Tonnesena Zagrebovoj počeo i Štrlek. Nije baš da je morao danas.

Ušao je i kapetan Horvat iako ga muči ozljeda jer Vekić nije mogao dugo i obranu i napad. Odlučili su Mađari da im je dugo Zagreb puhao za vratom (19-19) pa su od 40. još stisnuli. Zagreb je pao, Szekely je na golu pomogao u tome, pa nije da će Tamše na koncu biti zadovoljan rezultatom.

Sada imaju tjedan dana ispred sebe da se spreme za PSG. Još jedna teška artiljerija, nije baš najsretnije za početak sezone, ali možda je baš to prilika da iznenade. Vidjet ćemo u subotu.

SEHA liga, 3. kolo:

Veszprem - PPD Zagreb 36-28 (17-15)

Veszprem: Szekely (8 obrana), Cupara; Manaskov 4, Omar 1, Moraes, Tonnesen 3, Gajić, Nilsson 3, Marguč 3, , Lauge 4, Štrlek 5, Terzić, Blagotinšek 5, Mačkovšek 2, Lekai 2

PPD Zagreb: Ašanin (5 obrana), Jović; Šipić 3, Vistorop 2, Mandić 1, Božić Pavletić 2, Hrastnik, Stojnić, Horvat 4, Špende 1, Ravnić, Gadža 3, Hrstić 5, Bećiri 1, Vlah 3, Vekić 3