Obavijesti

Sport

Komentari 12

Zajec je igračima poručio: Vi morate vratiti publiku...

Zajec je igračima poručio: Vi morate vratiti publiku...
10

Vidio sam veliku želju. Rekao sam im da su oni ti koji moraju vratiti publiku u Maksimir, izjavio je trener Dinama Velimir Zajec na početku priprema

VIDEO

Velimir Zajec, novi trener Dinama, počeo je ljetne pripreme i 'dril' nad svojim igračima. Cufre, Mandžukić i Badelj su dobili tri dana odmora više, a Šimić i Bišćan su radili po posebnom programu. Arijan Ademi će se priključiti 16. lipnja, odnosno čim mu istekne ugovor sa Šibenikom (15. lipnja).
- Nakon upoznavanja smo počeli trenirati, dosta smo radili s loptom. Pokušavamo lagano hvatati formu jer je 13. ili 14. srpnja već prva utakmica pretkola u Ligi prvaka - rekao je Zajec i nastavio:
- Svi su fizički ok, nisu se zapustili. Vidio sam veliki entuzijazam i želju. Novu sezonu moramo početi bolje nego što smo završili staru. Rekao sam im da su oni ti koji moraju vratiti publiku u Maksimir.
Prvi dio priprema 'modri' će odraditi u Zagrebu, a onda idu u Austriju. Na obje lokacije će odigrati po tri utakmice, s tim da se za onaj austrijski dio pokušavaju dogovoriti atraktivni suparnici. U kombinacijama su Olympiakos i Aris.
- Svima ću dati šansu. Možda i pojačanjima koja čelnici kluba pokušavaju dovesti. No, nisu vremena za velike investicije. Ima ovdje dobrih igrača koji još nisu došli do vrhunca. Treba ih iskoristiti više i bolje. Zoran Mamić radi i na jednom golmanu (Vidaković) koji ne treba bit vrhunski, već kao osiguranje dvojici koju već imamo. Butina je prvi golman, a Lončarić drugi. Tomo će odigrati najbolju sezonu dosad - tvrdi Zajec.
Što se tiče mogućih odlazaka, u prvom je planu kao i uvijek Mandža. No službene ponude nema. Sa posudbe su se pak vratili Sivonjić i Chago i oni ostaju u kadru.
Pred trenerom je i jedna dvojba, na kojoj poziciji iskoristiti Bišćana.
- Znam da on želi igrati zadnjeg veznog, to je najbolje radio u Liverpoolu,Panathinaikosu i Dinamu. Međutim kad dosegne optimalnu formu najbolji će biti na stoperu. Ako riješimo stoperski par onda ga možemo očekivati i na njegovoj omiljenoj poziciji.
U srpnju U-19 reprezentacija igra Europsko prvenstvo, a tri Dinamova igrača dobit će poziv (Kramarić, Ademi, Vrsaljko) i pitanje je hoće li se Zeko odreći njihovih usluga u tom periodu.
- Moramo poštovati odnos prema reprezentaciji. Moramo ih pustiti, uostalom oni su to zaslužili i nema razloga da im to onemogućim - zaključio je Velimir Zajec.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener