Obavijesti

Sport

Komentari 6

Zajedno su polagali: 'Ševčenko je spoj Ancelottija i Mourinha'

Zajedno su polagali: 'Ševčenko je spoj Ancelottija i Mourinha'
1

UČENICI Igor Jovičević polagao je s Andrijem Ševčenkom u Nyonu ispit za trenersku licenciju. Zadatak je bio pripremiti momčad Barcelone za utakmicu protiv Paris Saint-Germaina

VIDEO

Barca je gostovala u Parizu, a mi smo morali, na temelju loših i dobrih strana PSG-a, pripremiti igru Barce. Ševčenko i ja smo bili na terenu, obojica smo imali zviždaljku, ali je on cijelo vrijeme zviždao, svi su slušali njega. Ispalo je kao da sam pomoćni trener. A bio nam je zajednički ispit, prisjetio se kroz smijeh polaganja ispita Igor Jovičević.

Igor je bio jedan od najtalentiranijih nogometaša Hrvatske, a sa 17 godina ga je pozvao Real.

No ispriječile su se ozljede.

- Igrao sam za mladu reprezentaciju protiv Ukrajine 1995. Butina, Rapajić, Vugrinec... U 13. minuti su mi otišli ligamenti, tri godine nisam mogao stajati - kaže Igor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Ukrajini je dvije godine bio trener Karpata, izabran je i za trenera mjeseca, dobitnik je raznih nagrada...

Ševčenko nije učio iz skripti

- Ševčenka sam upoznao 1995. kad smo igrali za mlade repke. Dobili smo ih u Zaprešiću 1-0, igrali su on, Rebrov, Šovkovski, Holovko... Kasnije smo zajedno polagali za trenera. Kad smo položili, pljeskalo nam je 300 ljudi iz Uefe. Kakav je bio učenik? A reći ću da nije baš učio iz skripta i blježnica, uvijek bi nešto improvizirao.

- Rekao mi je da mu je trenerski uzor bio Valerij Lobanovski, kasnije Ancelotti i Mourinho. Njih trojica su ga definirali kao trenera. Zajedno smo učili šest semestara. Izlazili smo zajedno na večere, utakmice, druženja... Evo, upravo se idem s njim naći na kavi, da se vidimo.

Jovičević izvrsno poznaje ukrajinsku momčad.

- Dolaskom Ševčenka jako su promijenili filozofiju igre, gaje napadački stil. On će pokušati nekoliko varijatni, kroz posjed lopte ili u širinu, gdje će Jarmolenko pokušati igrom jedan na jedan napraviti višak. On im je najopasniji igrač. Ostali su dobri, no nemaju minutažu u klubovima kao naši igrači.

- Konopljanka ne igra u kontinuitetu, dok su naši zvijezde svojih momčadi. Nadalje, prvenstvo im je takvo da dugo pauziraju. Uz sve to hrvatski igrači su individualno puno bolji, tu nema dvojbe. Ključ će biti Modrić i Rakitić, oni moraju usmjeriti tijek utakmice - smatra Igor.

Napad rasterećuje obranu

Nema Ćorluke, Vrsaljka, Lovrena, Srne...

Može li naš napad rasteretiti obranu?

- Mora! Napad je najbolja obrana, a mi imamo strašne napadače. Mandžukić je briljantan, Kalinić je igrao u Ukrajini, a u Fiorentini ga ide gol, u odličnoj je formi i Andrej Kramarić. Kalinić bi mogao biti naše oružje za pobjedu protiv Ukrajine - zaključio je Jovičević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu