Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

Zakazali kad je najviše trebalo: Hrvatska izgubila od Mađarske

Nije lako i neće biti prihvatiti tu činjenicu jer smo očekivali puno u Skoplju, no rukomet koji smo igrali u skupini ostao je negdje tamo. Ovo danas je i za Mađare, tek desete s lanjskog Eura, bilo preslabo

MEN'S M18 EHF EURO 2018
Foto: HRS
8 komentara

Divno i krasno izgledalo je to grupnoj fazi, ali u najvažnijoj utakmici turnira Hrvatska je zakazala. Rukometni kadeti ispali su u osmini finala Svjetskog prvenstva u Sjevernoj Makedoniji, Mađarska, koja je kao četvrta izborila nokaut-fazu, otišla je u četvrtfinale na Njemačku, a ova će hrvatska generacija morati pokušati sljedeće godine kao juniorska.

Nije lako i neće biti prihvatiti tu činjenicu jer smo očekivali puno u Skoplju, no rukomet koji smo igrali u skupini ostao je negdje tamo. Ovo danas je i za Mađare, tek desete s lanjskog Eura, bilo preslabo uokvireno u konačnih 23-27. Počevši od obrane koja se tražila cijelu utakmicu i nije našla, do napada koji se negdje putem zakočio.

Krenuli smo u standardnih 3-2-1, no Ivanković, Čakarić i Sirotić nisu bili na istoj valnoj duljini, pa su Mađari to prepoznali i prelagano rješavali. Nismo očekivali da hoće, stoga smo se već nakon 10 minuta s Načinovićem spustili u u 6-0.

Međutim, problemi se nisu riješili jer nitko nije i dalje izlazio njihovom ljevaku Pappu i Bognaru na ruku, o prekršaju da ne govorimo, pa su se susjedi ušetavali u naših devet metara i udarali kako su htjeli. Zašto i ne bi kada smo im već nudili prostor. Dvaput im nije trebalo reći.

Mileta se ozlijedio

Da ne bude samo tu problema, njihov golman Gyori s dvije obrane Mileti i Marašu na startu ušao je našima u glavu, Markota je kod 3-7 u 13. minuti morao zvati minutu odmora jer nije izgledalo nikako. Mađarska obrana oduzimala je Ivankoviću i Marašu i zalet, pa se se Sirotić nije snašao u tome s previše lupanja u pod. Još je Gyori dvaput pročitao Čakarića s krila i zastrašio Miletu sa sedam metara.

Rukavina je tradicionalno unio živost u napadu, prenijela se ona i na obranu, malo smo s odbijancima imali i sreće i s brzih 3-0 vratili smo se u utakmicu. Mala šteta što je baš stiglo poluvrijeme (12-13), no tada nije izgledala velika jer su Pribetić i Mileta doveli Hrvatsku u prvo vodstvo u 34. minuti (15-14). Imali smo zalet koji je poremetila Miletina ozljeda (više se nije vraćao), ali i i na tom rezultatskom valu uplovili u seriju grešaka i umjesto da krenemo lomiti protivnike, opet smo ih morali hvatati. Rukavina se u drugom ulasku nije puno zadržao, Markota je opet napad tražio sa Sirotićem, Maraš ostao "tih", kao i Purić na golu.

U 54. minuti Mađarska je otišla na tri razlike (24-21), Purić je napokon nešto obranio i izgubio pogled prema naprijed, a Načinović zbog toga i stabilnost pa je promašio kontru za -1. Potrošili smo i drugu šansu dok je Sirotić dugo čarao s loptom ne iščaravši, nažalost, ništa. Mađari su jednostavno bili bolji.

Svjetsko prvenstvo, osmina finala:

Hrvatska - Mađarska 23-27 (12-13)

Hrvatska: Purić (7 obrana), Lučin (1 obrana); Vrbić, Čakarić, Mileta 5, Sinčić 2, Pribetić 6, Načinović 2, Koler, Ivanković 3, Filipović, Šimić, Rukavina 2, Sirotić 2, Maraš 1, Martinović

Mađarska: Nagy (6 obrana), Gyori (7 obrana); Holdosi 2, Bognar 4, Tovizi, Kecskes 2, Papp 2, Dely, Kohegyi 4, Hornyak 1, Melnyicsuk 3, Bajusz 2, Prainer 1, Gal, Vajda 6, Kovacs

Sedmerci: Hrvatska 2/3, Mađarska 1/1

Isključenja: Hrvatska 10 minuta, Mađarska 8 minuta

Naši partneri pišu
Message