Obavijesti

Sport

Komentari 78

'Zakomplicirali smo si život, ali ovaj poraz nije tragedija...'

'Zakomplicirali smo si život, ali ovaj poraz nije tragedija...'

Držali smo se u prvoj četvrtini, u drugoj nismo iskoristili prilike, tu su se odvojili. Sve je išlo u njihovu korist, skoro smo ih stigli pred kraj, kazao je Andre Bušlje nakon poraza od Australije

VIDEO

S puno optimizma naši su vaterpolisti došli na Olimpijske igre. Zagrijavanje u prvom kolu protiv Kazahstana nas je još dodatno napunilo samopouzdanjem, a protiv Australije smo pobjedom mogli osigurati četvrtfinale. Ipak, Australci su nas žestoko prizemljili i zadali nam neugodan udarac.

Pokretanje videa...

Matea Jelić VIDEO

Australija, koju vodi Hrvat Elvis Fatović, razbila je Hrvatsku u drugom kolu olimpijskog turnira (11-8). Australci su dominirali cijeli susret, u posljednju četvrtinu ušli smo s minus jedan i izgledalo je kao da smo se vratili u ritam, ali s nova tri gola su nam protivnici zapečatili sudbinu. Jedina svijetla točka bili su Maro Joković koji je zabio tri gola, Bukić i Fatović zabili su dva, a Bijač je imao 11 obrana. No, sudeći po riječima izbornika Tucka, panike nema. Ako on tako kaže...

Water Polo - Men - Group B - Australia v Croatia

- Nešto smo očekivali, zakomplicirali smo svoj život ovdje u Tokiju. Još ima puno za igrati, još tri utakmice u grupi. Zasluženo smo izgubili, ušli smo u ritam koji nam nije odgovarao. Crna Gora će dati odgovore koliko možemo. A moramo. Čestitam protivniku, ovo je dobra lekcija - kazao je hrvatski izbornik Ivica Tucak.

Fatović nam je zagorčao život. Barakude su ovom pobjedom mogle osigurati prolazak dalje, no sada će se morati vaditi protiv najboljih. U sljedećem kolu igramo protiv Crne Gore, pa slijede Srbija i Španjolska. Jedna pobjeda bi nam donijela plasman dalje.

Water Polo - Men - Group B - Australia v Croatia

Baš ništa nije danas funkcioniralo, a Tucak smatra da je ključ poraza...

- Ključ ovog poraza su isključenja. Čak smo se i korektno branili, ono što je škripilo je napadačka igra. Kada smo sami bili promašivali smo, razbranili golmana. Nije dobro izdanje, moramo se resetirati, vratiti u turnir, nema puno plakanja. Ide nova utakmica, još teža. Ima još puno toga za igrati. Jedan poraz koji gorko zvuči - kazao je Tucak pa dodao kako ovaj poraz nije uopće tragičan.

- Bit će svega u ovoj grupi. Nije poraz tragičan, on je normalan. Moramo se resetirati, moramo dobiti sljedeću utakmicu, ići dalje. Ništa nije gotovo za nas, ali doveli smo se u jednu situaciju koju nismo očekivali i koja nije komforna. Bilo je puno takvih situacija u kojima smo se morali čupati, radili smo naporno, živjeli smo za ovo. 

Water Polo - Men - Group B - Australia v Croatia

U sljedećem kolu za dva dana čeka nas Crna Gora.

- Bit će teško s Crnogorcima, znamo ih, mladi su, poletni. Nisu fizički čvrsti. Imaju kvalitetu, Aleksandra Ivovića, oko njega se sve vrti, morat ćemo pripaziti. Što prije analizirati greške. Crna Gora nam je ključ - zaključio je Tucak.

Što kaže kapetan Andro Bušlje?

- Iznenađujuć poraz. Australija je dobra ekipa, nadali smo se pobjedi, nismo pokazali da smo kvalitetniji. Nadigrali su nas. Moramo im čestitati. Bili su bolji - kazao je hrvatski kapetan.

Water Polo - Men - Group B - Australia v Croatia

Hrvatska nije zabila gol u drugoj četvrtini, a bila je čak 12 minuta bez gola. Taj katastrofalni period nas je uništio.

- Držali smo se u prvoj četvrtini, u drugoj nismo iskoristili prilike, tu su se odvojili. Sve je išlo u njihovu korist, skoro smo ih stigli pred kraj. Jako loša utakmica, moramo je zaboraviti i krenuti dalje. Imamo još četiri utakmice. Pobijediti sljedeću i biti još bolji - rekao je Bušlje pa za kraj rekao koju riječ o sljedećem protivniku.

Zagreb: Pripremna prijateljska vaterpolo utakmica Hrvatska - Mađarska uoči odlaska na EP u Španjolsku

- Crna Gora? Moramo biti bolji. Vrhunski su, odlično igraju, imaju par individualnih pojedinaca, svjetska klasa. Moramo se što prije mobilizirati - završio je Bušlje.

Poraz je prokomentirao i pomoćni trener Sandro Sukno.

-Australija je bila rasplivana i agresivna što smo i očekivali jer je to njihova najjača strana. No dominirali su cijelu utakmicu. Moramo što prije analizirati današnju utakmicu jer nas uskoro očekuje možda najbitnija utakmica u skupini, gdje ulazimo u bazen protiv Crne Gore. Situacija u skupini se sada jako zakomplicirala. Potrebno je da se dobro pripremimo i s tom pobjedom se vratimo na pravi put odnosno prolazak u četvrtfinale. Olimpijske igre su takve, svi su željni, napaljeni, motivirani. Nažalost danas nismo bili pravi, a Australija je bila dobro pripremljena i organizirana te im čestitam. Mi stremimo nečem višem, a za to nam u sljedećoj utakmici treba pobjeda - rekao je Sukno. 

- Nije se završilo onako kako smo zamišljali, no dobra stvar je to što imamo vremena za ispravak. Nismo igrali dobru obranu kao niti igrača manje. Radili smo neke neshvatljive pogreške iz kojih su oni zabijali lagane golove. Kriteriji suđenja su takvi kakvi jesu, što smo znali. Australija je danas uzela tri zaslužena boda, no mi ćemo sigurno pronaći snagu i izvući maksimum kako bi prošli skupinu. Kvalitetu koja nam je potrebna da se izvučemo iz ove teške situacije mi imamo – naglasio je Loren Fatović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda