Obavijesti

Sport

Komentari 26

Utučeni Gasperini: Ma Dinamo nas je razbio u svakom smislu!

Utučeni Gasperini: Ma Dinamo nas je razbio u svakom smislu!
1

Loša formacija? Ne slažem se, mi smo i zadnje tri prvenstvene utakmice igrali s tri igrača u obrani i to je bilo dobro, naš sustav igre nije razlog današnjeg poraza, rekao je Gasperini...

Kakva večer u Maksimiru! Dinamo je na čudesan, dojmljiv, ma impresivan način otvorio Ligu prvaka. Zagrepčani su se poigrali s Atalantom, trećeplasiranu momčad talijanske Serie A potopili (4-0). A realno, moglo je biti i gore. Nenad Bjelica opet je izvukao čudo iz šešira, sasvim neočekivano zaigrao s tri igrača u zadnjoj liniji i pogodio. Zanimljivo je bilo i u press-loži, bilo je tu 30-ak talijanskih novinara koji su bili potpuno zbunjeni. Jednostavno, ljudi nisu mogli vjerovati što se upravo dogodilo.

Pokretanje videa ...

Čudesno: Večer kad je Dinamo od Atalante napravio Atlantidu
Čudesno: Večer kad je Dinamo od Atalante napravio Atlantidu

- Ništa ne mogu zamjeriti svojim igračima, ne sumnjam da su imali volju, želju i htijenje, željeli se dokazati u najboljem svjetlu. U drugom poluvremenu je bila malo izjednačenija utakmica, ali Dinamo nas je u prvih 45 minuta razbio u svim elementima nogometne igre. Bili su agresivni, brzi, uspješno rješavali komplicirane situacije, jači u duelu od nas..., ma u svemu, zaslužena pobjeda Dinama - rekao je trener Atalante Gian Piero Gasperini, pa nastavio:

- Loša formacija? Ne slažem se, mi smo i zadnje tri prvenstvene utakmice igrali s tri igrača u obrani i to je bilo dobro, naš sustav igre nije razlog današnjeg poraza. Dinamo je bio bolji i u obrani i u napadu, ovo nam je bila dosta teška lekcija iz koje moramo izvući pouke. Kako za nastavak Lige prvaka, tako i talijanske lige. Moramo biti svjesni, Liga prvaka je ipak viši nivo nogometa od talijanskog prvenstva.

Zambata: Fantazija! Pa ovaj je Dinamo kao moj 1967. godine
Zambata: Fantazija! Pa ovaj je Dinamo kao moj 1967. godine

Iskusni trener teško je birao riječi...  

- Iskreno, nisam niti ljut niti razočaran, Dinamo je bio bolji, a njihova ključna prednost je kontinuitet natjecanja u europskim nastupima. Ovakve utakmice traže dozu iskustva, veće razine agresije, a to je sve Dinamo večeras imao. Nama ova utakmica mora biti putokaz, tek postajemo svjesni što se traži na utakmicama ovakve razine natjecanja. Mi već od sljedeće utakmice moramo biti bolji, prihvatiti način na koji je igrao Dinamo i što prije biti takvi. Siguran sam da ćemo izvući pouke, uskoro igrati puno bolje.

'Tek smo neki dan vježbali ovu formaciju, dobro je ispalo haha'
'Tek smo neki dan vježbali ovu formaciju, dobro je ispalo haha'