Obavijesti

Sport

Komentari 0

Zanoški i Janković produžili, u Ledenu stiže i NCAA zvijezda

Zanoški i Janković produžili, u Ledenu stiže i NCAA zvijezda
1

Mario Pusharich, Amerikanac hrvatskog podrijetla rođen u Cape Coralu na Floridi u Medveščak dolazi nakon desetogodišnjeg iskustva igranja u sjeverno-američkim ligama

VIDEO

KHL Medveščak je u utorak objavio da su Tomislav Zanoški, Jan Smolec i Ivan Janković produžili svoje ugovore, dok je Mario Puskarich novo ime u redovima Medvjeda, priopćeno je u utorak iz zagrebačkog kluba.

Mario Pusharich, Amerikanac hrvatskog podrijetla rođen u Cape Coralu na Floridi u Medveščak dolazi nakon desetogodišnjeg iskustva igranja u sjeverno-američkim ligama, a najdulje, odnosno četiri godine igrao je u NCAA ligi, točnije u prvoj diviziji Istočne konferencije u dresu Sveučilišta Vermont.

U 138 utakmica postigao je 52 pogotka uz 65 asistencija, a posljednje sezone pripala mu je čast nositi kapetansku traku sveučilišta na kojemu je studirao biznis. Najbolje je partije za Vermont pružao u prvoj sezoni (2013/14) kada je proglašen najboljim novakom u istočnoj NCAA konferenciji, a uz to je uvršten i u najbolju momčad konferencije.

Dokaz Puskaricheve kvalitete je i činjenica kako je na sedam utakmica te sezone zabijao pogotke za pobjedu svoje momčadi čime je predvodio cijeli NCAA u navedenoj sezoni.

- Puškarić je bio odličan u NCAA prvenstvu te se nametnuo kao najbolji strijelac i vođa svog tima. Vjerujemo da kao mlad igrač svoju igru može podići na još višu razinu te postati vrhunski napadač u Medveščaku. Odlično je i to što ima hrvatsko porijeklo - kazao je ukratko sportski direktor kluba Aaron Fox.

Na kraju prošlogodišnje sveučilišne sezone napustio je Vermont zaigravši za Manchester Monarchse u ECHL-u, ligi koja uz AHL služi kao poligon za razvoj NHL igrača. Tamo je odigrao 11 utakmica ostvarivši sedam bodova, a momčadi je pomogao u doigravanju gdje su Monarchsi ispali u konferencijskom finalu od South Caroline.

Puskarich (25) je prije NCAA igrao u najboljim sjeverno-američkim ligama za mlađe dobne kategorije (USHL, NAHL, BCHL), a posebno je upečatljiv bio u BCHL-u gdje je u dvije sezone prije odlaska na sveučilište za Langley Riverman odigrao 115 utakmica postigavši 72 pogotka uz 76 asistencija.

Puskarichu će u prilagodbi na domovinu njegovih predaka zasigurno od velike pomoći biti miljenik zagrebačkih navijača, "zločesti" dečko s Jordanovca Tomislav Zanoški kojemu će sljedeća sezona u redovima Medveščaka biti peta u zagrebačkoj momčadi. 

Prethodno je proveo dvije sezone u EBEL-u (2011./12., 2012./13.), a posljednje dvije je za Medveščak igrao u KHL-u. Bogatu karijeru je rođeni Zagrepčanin okrunio jednim naslovom u EBEL-u nastupavši za austrijski KAC. Osim za spomenute klubove, Zanoški je u EBEL-u nastupao i za Linz, ljubljansku Olimpiju te talijanski Bolzano. 

Svoju vjernost Medveščaku produžili su domaći igrači. Jan Smolec i Ivan Janković koji će nakon odličnih nastupa u juniorskom EBEL-u i skupljanja iskustva u KHL-u biti važna snaga Medveščaka u povratničkoj EBEL sezoni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu