Obavijesti

Sport

Komentari 0

Započela turneja radosti: Novi Vinodolski ugostio Igre mladih

Započela turneja radosti: Novi Vinodolski ugostio Igre mladih
6

Turneja radosti je način da duh Igara prenesemo u 16 gradova Hrvatske ove godine. Sportske igre mladih su osnovane kao platforma za propagiranje sportskog načina života među djecom i mladima

VIDEO

Kao i svake godine službeni početak natjecanja Sportskih igara mladih povezan je s Turnejom radosti koja u svaki grad donosi dašak atmosfere Sportskih igara 

Novi Vinodolski je na jedan dan postao središte amaterskog sporta u Hrvatskoj. Na prigodnom programu održanom na Trgu Ivana Mažuranića započela je Turneja radosti i Sportske igre mladih u Novom Vinodolskom.

Gradonačelnik Novog Vinodolskog g. Velimir Puškić je s predstavnicom Igara Tihanom Butorac i ravnateljem osnovne škole Ivan Mažuranić, gospodinom Borisom Turjak i malim sportašima zapalio plamen Igara i time označio početak sportskih natjecanja u Novom Vinodolskom. 

Prilikom otvorenja Turneje radosti u svom gradu gradonačelnik Puškić je istaknuo:

- Izrazito smo ponosni što smo po prvi puta Sportske igre mladih doveli u Novi Vinodolski i što smo jedini grad u Primorsko-goranskoj županiji čija će djeca sudjelovati u natjecanjima. Novi Vinodolski je sportski grad i navijamo za svu našu djecu da se s državne završnice iz Splita vrate sa što više medalja.

Sportski dio programa na Trgu uključivao je djecu iz osnovne škole Ivana Mažuranića koja su se natjecala u graničaru i utrci na 60 metara. Ekipa ''Mornar'' pobjednik je napetog nadmetanja u finalu graničara za 2006. godište i mlađi, dok je u kategoriji 2008. godište i mlađi pobjedu odnijela ekipa: '' Žestoki'' i time su se plasirale na državnu završnicu u Splitu. 

U velikoj utrci osnovnoškolaca na 60 metara u kategoriji 2006. i mlađi pobjednica kod djevojčica je Nela Butorac dok se kod dječaka pobjedom okitio Matan Pečanić. U kategoriji 2008. i mlađi pobijedili su Katarina Matajia i Ivan Miklić. 

Turneja radosti nakon Novog Vinodolskog nastavlja put po cijeloj Hrvatskoj gdje će se na prigodnim programima uz prisustvo gradskih dužnosnika i predstavnika Igara te djece i stanovnika upaliti baklje i simbolično započetki Igre i u tim gradovima.

Prijavljene ekipe i djeca natjecat će se u graničaru i utrci na 60m, a najbolji će se plasirati izravno u Split na državnu završnicu.

Kao najavu Turneja radosti glasnogovornica Igara Tihana Butorac je izjavila:

- Turneja radosti je način da duh Igara prenesemo u 16 gradova Hrvatske ove godine. Sportske igre mladih su osnovane kao platforma za propagiranje sportskog načina života među djecom i mladima. Oni su i osnovni razlog zašto su Igre i osnovane prije 21 godinu, jer želimo djeci omogućiti druženje i učenje pravih vrijednosti kroz sport i fair play.

Donosimo vam raspored Turneje radosti  po gradovima:

12.4.- Novi Vinodolski
21.4. Đurđevac
24.4.- Križevci
25.4.- Koprivnica
26.4.- Novska
27.4.- Sisak
28.4.- Topusko
3.5.- Osijek
4.5.- Vinkovci
5.5.- Slavonski Brod
6.5.- Požega
9.5.- Pula
10.5. Pazin
12.5.- Prelog
19.5.- Mali Lošinj
3.6.- Zagreb

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica