Obavijesti

Sport

Komentari 9

Zarađuju na djeci: Želiš izaći s igračima na teren? Daj 609 kn!

Zarađuju na djeci: Želiš izaći s igračima na teren? Daj 609 kn!
1

Turski Antalyaspor šokirao je novim pravilnikom. Naime, djeca koja pri izlasku na travnjak žele za ruku držati Eto'oa, Meneza, Djoroua ili Nasrija morat će platiti 609 kuna!

VIDEO

Kad stisne kriza, ne biraju se sredstva za zaradu. Da je doista tako, pokazali su čelnici Antalyaspora. Kako su ovog ljeta u klub doveli Samira Nasrija, Jeremyja Meneza i Johana Djouroua, a već dvije sezone tu je Samuel Eto'o, odlučili su da izlazak s takvim zvijezdama ne može biti besplatan. I napravili su cjenik. Koji ne skrivaju. Znači, želite li da vaše dijete izađe na travnjak s nekim od igrača Antalyje, lijepo platite 609 kuna. Nadalje, to je cijena za susrete protiv velike četvorke, Bešiktaša, Galatasaraya, Trabzonspora i Fenerbahčea. To je za roditelje dubljeg džepa.

Za one s manjim prihodima, a čujte, takva su pravila, postoje utakmice s ostalima u ligi, primjerice, protiv Kasimpase ili Konyaspora. Dvije minute stajanja s igračem Antalyje u susretu, recimo, s Kasimpasom stoji 348 kuna. Na taj način klub će kroz sedamnaest domaćih utakmica u prvenstvu zaraditi 158,862 kuna, s time da tu postoji i dodatna mogućnost zarade kroz turski kup. Iako, tu nisu imali sreće, pa će kup susret protiv izvjesnog Etimesgut Belediyea, za koji je izlazak 348 kuna, igrati u - gostima.

E, sad, kad već dajete 609 kuna, bio bi red i da odaberete igrača kojeg ćete držati za ruku. Jer, kako objasniti djeci da za isti novac, jedno dijete drži za ruku Samuela Eto'oa, drugo, recimo, Yektu Kurtulusa. Ili Karabuluta. Složit ćete se, nije u redu. Baš kao što nije u redu da klub zarađuje preko leđa onih najmlađih navijača. I najnevinijih. 

No, unatoč silnim zvijezdama, kao što su 'planetarno popularni' Djourou ili Alpsoy, trenutačno su predzadnji sa samo jednom pobjedom u osam kola. I tome se svi vesele. Zašto? Pa valjda će u drugoj ligi cjenik biti nešto niži. Nema više Fenera, Galate, Bešiktaša... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu