Obavijesti

Sport

Komentari 60

Zašto je Cristiano tako moćan i s 35? U tijelu samo 7 posto masti!

Zašto je Cristiano tako moćan i s 35? U tijelu samo 7 posto masti!

Ovog režima se drži već godinama pa se ne morate ni pitati je li ikada došao u napast da pojede neke slatkiše ili popije alkohol. On je jednostavno takav tip nevjerojatne etike

VIDEO

Uspješan je, bogat, osvojio je sve što se u nogometu može osvojiti, ali on i dalje radi sve isto. Cristiano Ronaldo pravo je sportsko čudo. Iako je u 35. godini života, Portugalac ima tijelo 20-godišnjaka. Ono sadrži sedam posto masti, a prosjek kod profesionalnih nogometaša je deset. Bodybuilderi, primjerice, imaju otprlike tri posto tjelesne masti. No, čak polovicu Ronaldove mase čine mišići, dok je prosjek kod nogometaša 46 posto. To jednostavno znači, da on uopće ne stari! 

POGLEDAJTE VIDEO: Tajne Cristiana Ronalda

Pokretanje videa...

Cristiano Ronaldo u Splitu 01:36

E pa zašto je to tako? Portugalac ima nevjerojatnu radnu etiku zbog koje od početka svoje karijere trenira kao 'manijak'. On je jedan od onih koji će prvi doći na trening i otići posljednji, a još će uz to odraditi i sat vremena u teretani. Naravno, kada imate takav stil života morate paziti i na prehranu. A njegova se sastoji od samo najkvalitetnijih i pažljivo biranih namirnica. Pa nije on bilo tko.

Jednog te istog menija se drži već godinama, a dnevno pojede šest obroka, od kojih čak dvaput ruča i večera, jednom doručkuje i ima jednu užinu. Za doručak preferira šunku i posni sir, a za užinu pojede tost s avokadom ili nekad samo voće. Nekoliko sati poslije je vrijeme za prvi ručak, a on se sastoji od piletine i salate, dok tijekom drugog ručka većinom jede ribe poput sabljarke, tune ili bakalara uz jaja, salatu i masline. 

Naravno, ni u jednom obroku Ronaldo se ne prejede već je riječ o manjim porcijama. Da jede kao prosječni čovjek, vjerojatno baš i ne bi bio fit. 

Za prvu večeru pak pojede meso uz povrće, a za drugu večeru sabljarku uz salatu. Gotovo nikada ne pije gazirana pića, ne jede smrznutu hranu, a nije ni jedan od onih koji će se na kraju dana počastiti čašom alkoholnog pića. I da, ovog režima se drži već godinama pa se ne morate ni pitati je li ikada došao u napast da pojede neke slatkiše ili popije alkohol. On je jednostavno takav tip nevjerojatne etike.

UEFA Nations League - League A - Group 3 - France v Portugal

Njegov nevjerojatan režim najbolje je opisao Patrice Evra koji je s njim igrao u Manchester Unitedu.

- Ako vas Cristiano pozove na večeru kod sebe, odbijte, toplo vam preporučujem. Rekao mi je, 'Patrice, svrati poslije treninga.' Ja sam otišao, a bio sam jako umoran, i sjedim ja tako tamo za stolom, a na njemu samo salata i bijelo meso, piletina...Mislio sam si, u redu, ništa strašno, za piti je bila samo voda, od soka ništa... Nadao sam se da će nakon toga doći neko dobro meso, ali ništa nije došlo - požalio se Evra pa nastavio:

- On je pojeo, ustao i počeo se igrati s loptom, izvoditi neke trikove, a zatim mi je rekao da ustanem kako bismo se dodavali bez da nam lopta padne na pod. Malo sam ostao zatečen, pitao sam ga mogu li pojesti do kraja, a on je samo rekao 'ne, ne, ajmo igrati' pa smo tako počeli. Nakon toga je predložio bazen, što mi je bilo dobro, a poslije toga smo bili u sauni i jacuzziju.

Život profesionalnog sportaša jako je naporan zbog silnih putovanja, treninga i utakmica pa Portugalac veliku važnost pridodaje odmoru i regeneraciji tijela. Tijekom noći drži se ritma od osam sati sna, a tijekom dana, kada je slobodan, zna nekad 'zakunjati' i po pet puta dnevno.

I to je Ronaldo. Jedan od najboljih u povijesti, čovjek koji je srušio brojne rekorde, a u 36. godini igra i izgleda kao mladić od 20 godine. I dan danas svakodnevno se drži svog rituala i nikada nije odustao. Znao je da će mu on donijeti uspjeh, krov svijeta, a vidite ga i sami. Već 13 godina je na vrhuncu.

Da je čudo prirode i plod nevjerojatnog rada, to su otkrili na sveučilištu Chichester 2011. godine kada su obavili testiranje s Ronaldom u glavnoj ulozi. Portugalac je skočio 78 centimetara u zrak što je sedam centimetara više od prosječnog NBA igrača. Znanstvenici su izračunali kako čudesni Ronaldo prilikom odskoka stvara silu jednaku pet puta njegovoj tjelesnoj masi. I nakon skoro osam godina, sve je i dalje isto.

UEFA Nations League - League A - Group 3 - Sweden v Portugal

- Kad Ronaldo skače, savije koljena i stavi noge iza stražnjice. To ima efekt privremenog podizanja centra gravitacije, a svima nam se čini kao da stoji u zraku - rekao je dr. Neil Smith, stručnjak za biomehaniku na Sveučilištu Chichester.

Ono što je nevjerojatno je to da Portugalac i s 35 ima nevjerojatan odraz, pa on kao ne stari uopće. Tajna njegove fizičke spreme je u biranoj prehrani, dijeti i svakodnevnom vježbanju.

Ronaldove nevjerojatne brojke:

  • 78 centimetara - Ronaldo skače u vis.
  • 71 centimetar - skok u vis prosječnog NBA igrača
  • 122 centimetra - skakao je Michael Jordan
  • 5G - Sila koja nastaje prilikom Ronaldovog odskoka
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu