Obavijesti

Sport

Komentari 19

Zbogom, Malmö: Stalno ista hrana i poziranje na odlasku

Zbogom, Malmö: Stalno ista hrana i poziranje na odlasku
10

Hrvatski rukometaši, peta reprezentacija svijeta, oprostili su se od grada u kojem su proveli posljednji dvadesetak dana. U večernjim satima već će biti u svojim kućama

VIDEO

Koferi su već bili spakirani, Ivano Balić i Vlado Šola stajali su ispred autobusa koji će ih nekoliko minuta poslije odvesti prema aerodromu, ali još je bilo nekih obaveza za odraditi.

- Vlado, može jedna fotografija. Ipak vas ne vidim baš svaki dan - ljubazno je zamolila gospođa iz Malmöa na hrvatskom jeziku.

Izvadila je iz džepa mobitel, "škljocnula" Šolu pa sekundu poslije primjetila i Balića. Naravno, opet je mobitel bio usmjeren prema zvijezdi.

- A ovo je za mog sina - nasmijala se ista gospođa nakon što je fotografirala i Ivana.

"Foto session" potrajao je još neko vrijeme, švedski Hrvati također su željeli uspomenu na susret sa Šolom i Balićem, a njih su dvojica strpljivo i sa smiješkom odradili i taj posljenji dio "posla". Pa spremili stvari u autobus, mahnuli društvu koje ih je došlo ispratiti i krenuli prema Kopenhagenu. Letom preko Frankfurta doletjet će do Zagreba u večernjim satima.

- Po čemu ću pamtiti Švedsku? Po vječito istoj hrani. Stalno riža, meso, riža, meso... - nasmijao se Drago Vuković.

Neće naši rukometaši baš Švedsku odabirati za bilo kakav turistički aranžman, koliko god su iz nje ovoga puta otišli vedri, raspoloženi i nasmiješeni. Prije devet godina ovdje su bili posljednji na EP-u, ni u drugom pokušaju nije sve ispalo po planu.

- Svatko tko se razumije u rukomet, zna da je ovdje bilo deset reprezentacija od kojih svaka može pobijediti svaku. I zato mislim da možemo na ovaj rezultat gledati kao na uspjeh, iako je jasno da ćemo na svako sljedeće natjecanje opet dolaziti sa željom da budemo bolji od ovoga - kaže Vedran Zrnić.

Malmö je, dakle, ostao iza naših rukometaša, pamtit će i dvije utakmice u obližnjem Lundu, ali više od svih sjećanja veseli ih što će večeras konačno zaspati doma, u svom krevetu. Oni koji su od početka na pripremama, izvan kuće su već 44 dana. Odlična su klapa, uživaju u druženju, ali dugo je to razdoblje... Slijedi im nekoliko dana odmora i brzi povratak u klubove. Pa za godinu dana sve ispočetka. Europsko prvenstvo je u Srbiji, ondje barem neće biti ovako hladno. I valjda neće biti riža, meso, riža, meso...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica