Obavijesti

Sport

Komentari 1

'Zbogom' reprezentaciji ruske legende i australskog Hrvata

'Zbogom' reprezentaciji ruske legende i australskog Hrvata
1

Kao dječaku bio mi je san zaigrati za Australiju. Ne samo da sam ispunio taj san već sam to učinio 79 puta. Činjenica da sam bio i kapetan reprezentacije me čini nevjerojatno ponosnim, rekao je Mile Jedinak

VIDEO

Australski Hrvat Mile Jedinak (34) oprostio se od australske nogometne reprezentacije u čijem dresu je sakupio 79 nastupa i postigao 20 golova.

Jedinak je u dresu 'Socceroosa" debitirao 22. ožujka 2008. u prijateljskom susretu protiv Singapura, a posljednji nastup imao je na nedavnom svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje je Australija igrala u skupini s Francuskom, Danskom i Peruom. Posljednje četiri godine bio je i kapetan australske vrste.

- Mogu potvrditi da sam nakon mnogo razmišljanja donio odluku o oproštaju od reprezentacije. Kao dječaku bio mi je san zaigrati za Australiju. Ne samo da sam ispunio taj san već sam to učinio 79 puta. Činjenica da sam bio i kapetan reprezentacije me čini nevjerojatno ponosnim - kazao je veznjak Aston Ville.

Jedinak je rođen u Camperdownu, četiri kilometara udaljenom od Sydneyja. Karijeru je počeo u Sydney Unitedu, a prije 15 godina je došao u Hrvatsku u kojoj su rođeni njegovi roditelji. Jedinakova majka je Katica iz Požege, otac Ivan iz Osijeka. Priliku je potražio u Varteksu, ali se nije previše naigrao pa se vratio u Australiju gdje je tri godine igrao za Central Coast Mariners. 

U siječnju 2009. je preselio u Genclerbirligi, igrao je i za Antalyaspora, a od 2011. je na 'Otoku' gdje je pet godina igrao za Crystal Palace, da bi u kolovozu 2016. preselio u Aston Villu.

- Dao sam sve od sebe u svakom nastupu, međutim osjećam da je pravo vrijeme za oproštaj - dodao je Jedinak koji je za australsku vrstu igrao 79 puta.

Jedom je igrao i protiv Hrvatske. Bilo je to u Brazilu, na pripremama za Svjetsko prvenstvo 2014. Australski izbornik Graham Arnold zahvalio mu se na sve godine provedene u reprezentaciji.

- Mile je bio veliki vođa Socceroosa i sjajan nogometaš. Čestitam mu na velikoj karijeri - poručio je Arnold.

I Akinfejev rekao zbogom

Akinfejev je na vratima 'Zbornaje' sakupio 112 nastupa, a više od njega ima tek Sergej Ignaševič koji je upisao 127 nastupa.

- Nastup na svjetskom prvenstvu u mojoj domovini bio je vrhunac karijere. Nismo osvojili medalju, ali vjerujem kako nismo razočarali naše navijače. Odlazim iz reprezentacije sretan i ponosan. Imamo odličnu generaciju mladih nogometaša i ne brinem za budućnost naše reprezentacije - kazao je vratar moskovskog CSKA.

Rusija je na World Cupu ispala u četvrtfinalu od Hrvatske nakon izvođenja jedanaesteraca.

Akinfejev je karijeru počeo u CSKA i usprkos nizu ponuda nikada nije napustio svoj klub. Do sada je sakupio rekordnih 576 nastupa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica