Obavijesti

Sport

Komentari 299

Mandžo protiv Modrića, Raketa na PSG, Subašić protiv Juvea!

Mandžo protiv Modrića, Raketa na PSG, Subašić protiv Juvea!
4

Atletico i Real igrat će gradski derbi u četvrtfinalu Lige prvaka. Paris Saint-Germain će ugostiti Barcu u prvoj utakmici, Porto igra s Bayernom, Juve dočekuje Monaco

VIDEO

Repriza lanjskog finala Lige prvaka ove godine već u četvrtfinalu! Atletico Madrid igrat će protiv Real Madrida. Mandžo na Modrića. Paris Saint-Germain kao da je pupčanom vrpcom vezan za Barcelonu. Igrali su prije dvije godine u četvrtfinalu, ove godine u skupini, s sad ih je ždrijeb ponovno spojio. Zanimljivo, jedine poraze u ovosezonskom izdanju Lige prvaka PSG i Barcelona nanijeli su jedno drugome.

REUTERS/PIXSELL

Juventus je izvukao Monaco, u kojem brani najbolji golman Lige prvaka, naš Danijel Subašić, kojem se ostvarila želja o izbjegavanju Reala i Barcelone u četvrtfinalu natjecanja. Porto je izvukao Bayern München.

Španjolska dominacija

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Španjolci dominiraju, imaju tri kluba među osam. Engleza nema. To je tek treći put u povijesti da ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka prolazi bez engleskih klubova. Ne tako davno znali su i međusobno igrati finale Lige prvaka, sad ih nema ni blizu završnice. 

Poker Hrvata u četvrtfinalu

Hrvatska ima četiri predstavnika u četvrtfinalu. Danijel Subašić u Monacu brani čudesno. Hrvat je najbolji golman Lige prvaka. Mario Mandžukić u Atleticu igra i ozlijeđen i jedan je od glavnih igrača. Ivan Rakitić svakim danom potvrđuje da je materijal za Barcelonu, a Santiago Bernabeu slavi povratak Luke Modrića, glavnog motora madridskog Reala.

PIXSELL/24sata/sport

Raspored četvrfinala:

  • 14. travnja: Atletico - Real, Juventus - Monaco
  • 15. travnja: PSG - Barcelona, Porto - Bayern

Uzvratne utakmice:

  • 21. travnja: Barcelona - PSG, Bayern - Porto
  • 22. travnja: Real - Atletico, Monaco - Juventus

Polufinala su 5/6. svibnja i 12/13. svibnja, a finale 6. lipnja u Berlinu.

Zanimljivosti:

  • Barca i PSG igrali su prije dvije godine u četvrtfinalu, ove godine u skupini, s sad ih je ždrijeb ponovno spojio. Iste momčadi igrale su finale Kupa kupova 1997. 
  • Real Madrid nije dobio Atletico Madrid u posljednjih osam međusobnih utakmica. Posljednja pobjeda u regularnih 90 minuta datira iz veljače prošle godine kad su "kraljevi" slavili 2-0 na Calderonu u Kupu kralja. U prošlosezonskom finalu Lige prvaka nakon 90 minuta bilo je 1-1. Real je na kraju osvojio titulu s 4-1.
  • Bayern je izgubio tek 1 od 22 natjecateljske utakmice protiv portugalskih klubova. I to baš protiv Porta u Europskom kupu 1987. godine.U zadnjih osam sezona Lige prvaka u polufinalu je bio najmanje jedan španjolski predstavnik.
  • Samo je PSG dobio Barcu ove sezone u Ligi prvaka. Parižani su i jedini koji su Kataloncima zabili tri gola u ovom natjecanju od sezone 2012./2013.

Ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka, UŽIVO:

  • JUVENTUS - MONACO
  • PORTO - BAYERN
  • ATLETICO - REAL
  • PSG - BARCELONA
  • 12:10: Počeo je ždrijeb!
  • 12:00 Na pozornici je dobri stari Gianni Infantino, glavni tajnik Uefe. Nezamisliv je ždrijeb Lige prvaka bez poznatog ćelavca koji upravo objašnjava pravila ždrijeba. U četvrtfinalu svatko može izvući svakoga. Proći će neko vrijeme dok ždrijeb ne počne. Uefa uvijek ima spreman program za ovakve prigode.
  • 11:59: Sve je spremno za ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka!
  • 11:50 Tako nam je svejedno koga ćemo izvući. Pogledajte prošlu godinu. Milan, Chelsea, Barcelona... A sve smo ih dobili. Što ako izvučemo Real? Ništa, morat ćemo ih dobiti. Barem smo navikli na njih, rekao je predsjednik Atletico Madrida.
  • 11:40 Ne bih htio Barcu ili Real, da ne bismo bili kao punjene paprike, rekao nam je Danijel Subašić uoči ždrijeba. No njegov napadač ne misli tako. 
  • - Htio bih Real! Moutinho, recimo, želi Porto. Ali ja bih baš volio igrati protiv Reala - rekao je napadač Monaca Anthony Martial.
  • 11:36 Tek treći put u povijesti u četvrtfinalu Lige prvaka nema engleskih klubova. Španjolci imaju tri predstavnika, a Francuzi prvi put nakon šest godina imaju svoja dva kluba među osam najboljih u Ligi prvaka.
  • 11:35 Hrvatska ima četvoricu igrača u četvrtfinalu. Danijel Subašić (Monaco), Luka Modrić (Real), Ivan Rakitić (Barcelona) i Mario Mandžukić (Atletico).
  • 11:30 Barcelona, Real, Atletico, PSG, Monaco, Porto, Juventus i Bayern. Kome će se "smračiti" na dan potpune pomrčine Sunca? Ždrijeb je otvoren. Nema pravila. Barcelona može izvući Real, možemo gledati reprizu lanjskog finala...
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 299
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener