Obavijesti

Sport

Komentari 15

'Želim onu Goricu koja je znala kako pobijediti Rijeku i Hajduk'

'Želim onu Goricu koja je znala  kako pobijediti Rijeku i Hajduk'
4

Ispričavam se što vam se obraćam na engleskom jeziku u predivnoj Hrvatskoj, ali one hrvatske riječi koje znam nisu baš pristojne. Naučit ću hrvatski što prije, rekao je Valdas Dambrauskas

VIDEO

Gorica je predstavila svog novog trenera, Litavca Valdasa Dambrauskasa (43), na 40-minutnoj press-konferenciji na kojoj je najmanje govorio novi šef struke, a daleko je više vremena proteklo u objašnjavaju odluke o rastanku s njegovim prethodnikom Sergejom Jakirovićem (43) koji je u 616 dana ostavio izniman trag u klubu.

Kada je došao do riječi i mikrofona, Litavac je rekao:

- Sretan sam što sam ovdje. Znam ambicije kluba, radio sam sa sportskim direktorom tri godine u Žalgirisu, imali smo puno sjajnih utakmica. Gledao sam nekoliko puta Goricu prošle i ove sezone. Vidio sam jaku ekipu sa snažnim stilom. Ova ekipa je pobijedila top ekipe u Hrvatskoj poput Rijeke i Hajduka, znaju igrati, imaju taj potencijal i želimo ih vratiti na taj put - govorio je Dambrauskas dodajući kako iznimno cijeni hrvatski nogomet.

- Sa Žalgirisom sam igrao protiv Modrićevog i Eduardovog Dinama, Mindaugas Nikoličius koji je danas ovdje sportski direktor tada je to bio sa mnom u Žalgirisu. Hrvatski nogomet je svjetski vrh i nije mi nitko, pa ni Maris Verpakovskis s kojim sam radio godinu dana, trebao objašnjavati što Hrvatska znači u nogometu i koliko je ova liga jaka.

Kad ste se prvi put čuli sa Nikoličiusom vezano uz posao u Gorici?

- U nedjelju.

Vaš najveći trenerski doseg?

- Ponosan sam na svaki korak. Nisam uspio ispuniti želju da postanem nogometaš pa sam postao trener, a počeo sam sa dna te ljestvice. Rad u amaterskim klubovima i s djecom. Ne, nikad nisam trenirao neke od slavnih Man Unitedovih nogometaša nego je tada Fulham u čijoj sam školi radio bio pod istom sponzorskom, Nikeovom kapom pa smo povremeno radili i sa djecom u Unitedu.

Taktika?

- Obožavam ju, ali važnija su želja i energija te osobnost igrača. Taktika je moja strast, ali kao trener sam fleksibilan u prilagođavanu sustava igračima koje imam.

Sportski direktor Mindaugas Nikoličius rekao je da se klub odlučio na rastanak s Jakirovićem jer je momčad pobijedila dvaput u deset utakmica, a nije postigla gol 450 minuta.

Predsjednik Nenad Črnko objasnio je kako brza odluka o imenu novog trenera ne znači da je otkaz Jakiroviću bio pripreman:

- Ja sam odlučio pola sata nakon poraza u Splitu, ali sam sebi sam dao vremena da vidim hoću li jednako misliti i nakon prospavane noći. Da se sportski direktor nije složio sa mnom onda smjene trenera ne bi bilo. I kad smo doveli Jakirovića naslušao sam se priča 'neiskusan trener', 'smijenit ćete ga nakon pet kola'... - govorio je Črnko o tome kako mu nakon 0-6 kod Hajduka i 450 minuta bez gola nije trebalo dugo razmišljanja, a Nikoličius dodao:

- U Sergejevom je ugovoru stajalo kako se ugovor raskida ako na kraju prvenstva ne bude među prva četiri. Međutim vodili smo se sportskim motivima pa smo zato donijeli ovu odluku koja nas je koštala više novca nego da smo čekali kraj sezone.

Radio u Manchester Unitedu i Barceloni, sad preuzeo Goricu
Radio u Manchester Unitedu i Barceloni, sad preuzeo Goricu

Predsjednik Črnko je objasnio:

- Ja sam uvjeren da naša momčad može bolje, a da smo ranije razmišljali o promjeni trenera onda bi to napravili prije zimske pauze. Gorica ide dalje svojim zacrtanim putem, sa jasno podijeljenim odgovornostima i sa novim trenerom. Sa Sergejem smo se rastali prijateljski, Gorica je klub koji ne zatvara vrata.

Nikoličius je dodao:

- Dambrauskas je velik dio karijere proveo u inozemstvu, vjerujem da će adaptacija biti brza.

Novi trener je potvrdio:

- Ma većinu igrača znam ne samo po igračkim osobinama nego ih prepoznajem na prvu i 'u civilu'. Mala nepoznanica mogu mi biti oni koji su došli u zimskom prijelaznom roku. Inače, ispričavam se što vam se obraćam na engleskom jeziku u predivnoj Hrvatskoj, ali one hrvatske riječi koje znam nisu baš pristojne. Potrudit ću se što prije naučiti jezik da u Hrvatskoj komuniciram na hrvatskom - rekao je Valdas Dambrauskas pa momčad izveo na prvi trening.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu