Obavijesti

Sport

Komentari 17

Želim ostati izbornik, zašto ne? Grupa nije mogla biti teža

Želim ostati izbornik, zašto ne? Grupa nije mogla biti teža
1

Liga nacija ima svoju svrhu, to je značajno natjecanje. Prije dvije godine nije bilo dobro jer je za nas bilo prerano, ali jako dobra priprema za ono što nas čeka, rekao je Zlatko Dalić...

VIDEO

Dobili smo vjerojatno najjaču skupinu, ali baš lijepo. Igrat ćemo sa svjetskim prvacima, europskim prvacima. Ne može bolje. To je ono što hoćemo, jake utakmice, atraktivne. Imat ćemo što gledati. Očekujem pune stadione, rekao je izbornik Zlatko Dalić za Novu TV nakon što je Hrvatska izvukla Francusku, Portugal i Švedsku u 3. skupini prvog razreda Lige nacija.

Pokretanje videa...

10:59

U prvom izdanju ovog natjecanja završili smo na posljednjem mjestu iza Engleske i Španjolske, ali ovaj put u proširenom izdanju Lige nacija sudjeluju četiri reprezentacije u svakoj od četiri skupine, a nas je opet dočekala skupina smrti. 

- Liga nacija ima svoju svrhu, to je značajno natjecanje. Prije dvije godine nije bilo dobro jer je za nas bilo prerano, ali jako dobra priprema za ono što nas čeka. Moramo to iskoristiti i pripremiti momčad za budućnost te pokušati osvojiti prvo mjesto - rekao je Dalić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Susret Walesa i Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

Izbornik je na klupu 'vatrenih' stigao 2017. godine u dosta teškom trenutku za nas, odveo nas je do srebra na SP-u u Rusiji, ali i dalje nije produžio ugovor s HNS-om. Hoće li ostati i nakon Eura?

- Pa, dobro. Pred nama je turnir u Kataru, pa Europsko prvenstvo, a onda ćemo nakon toga vidjeti kako i što dalje. Moramo ići korak po korak. Važno je za Hrvatsku da smo opet u vrhu i da igramo najjače utakmice. Samo tako možemo dobiti na snazi. Volio bih voditi Hrvatsku u Ligi nacija, ali vidjet ćemo što će vrijeme donijeti.

 

Hrvatsku krajem ožujka čeka turnir u Dohi gdje ćemo igrati s Portugalom i Švicarskom, no pojava korona virusa promijenila je dosta toga. Hoće li to utjecati i na održavanje turnira?

- Nadam se da se to neće dogoditi. Bilo bi stvarno šteta, puno bi se izgubilo. Vjerujem da će sve biti u redu i da ćemo mi spremni dočekati Euro. Nadam se da do odgode neće doći - zaključio je Dalić.

Susret Hrvatske i Slovaèke u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

Slično razmišljanje o jačini skupine imaju Borna Barišić i Josip Brekalo.

- Ni Francuska ni Portugal nam ne leže, radi se o vrhunskim ekipama, ali to je prilika za revanš. Gledajmo to s pozitivne strane. Francuska i Portugal su sam svjetski vrh, Švedska isto vrhunska momčad, ne možemo reći da su loši. Bit će jake utakmice imamo respektabilnu ekipu i možemo se revanširati - rekao je Barišić za Novu TV, a Brekalo dodao:

- Atraktivna skupina, znalo se da neće biti lakog protivnika. Zapali su nas svjetski i europski prvaci, nije najbolji ždrijeb, ali imat ćemo šansu boriti se i ostvariti dobar rezultat. Švedska je isto pri vrhu europskog nogometa, zna se koliko rade i ulažu. Možda na papiru najslabiji, ali sigurno da će biti teško - rekao je krilni igrač Wolfsburga koji je u posljednje vrijeme u nevjerojatnoj formi.

Liga nacija kreće početkom rujna ove godine (3-5. rujna), a preostali terminu su 6-8. rujna, 8-10. listopada, 11-13. listopada, 12-14. studenog i 15-17. studenog ove godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...