Obavijesti

Sport

Komentari 3

Ženska reprezentacija upisala poraz od favorizirane Slovačke

Ženska reprezentacija upisala poraz od favorizirane Slovačke
1

Dok je na Maksimiru muška reprezentacija dočekala Švedsku, ženska izabrana vrsta u Umagu je započela pripreme za kvalifikacije za EP 2013. Izgubile su 4-1

VIDEO

Prijestupnog dana u godini osim muške nogometne reprezentacije nastupila i ženska izabrana vrsta.Hrvatske reprezentativke su u sklopu priprema za kvalifikacijske utakmice za EP 2013.izgubila danas u Umagu u prorijeđenom sastavu 4-1 od selekcije Slovačke.

Nažalost, ovoga puta na okupljanje nisu došle standardne reprezentativke Leonarda Balog, Dragica Cepernić i Kristina Šundov, koje se oporavljaju od ozljeda. Našoj izabranoj vrsti nedostajale su još i mlada kapetanica Iva Landeka, koja igra u bundesligašu USV Jeni, Maja Joščak, najbolja golgeterica reprezentacije i ponajbolja nogometašica ŽNK Osijeka i Dušanka Juko iz Rijeke. 

Bivši golman Dinama i hrvatske reprezentacije, a sada golmanski trener u ženskoj reprezentaciji Tomislav Butina prokomentirao je utakmicu.

- To je nama kao da Barceloni nedostaje pola ekipe. No, što je tu je. Usprkos visokom porazu, cure su igrale dobro. Dobili smo priliku isprobati nekoliko igračica iz U17 i U19 reprezentacija pred kojima su zasigurno velike karijere. U petak imamo novu šansu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon vrlo dobrog poluvremena, dominacije u posjedu lopte i nekoliko poluprilika, u 38. minuti dolazi hladan tuš. Klechova pogađa glavom nakon kornera za vodstvo Slovačke. Bio je to ujedno i prvi udarac Slovakinja prema vratima Nicole Vuk. 

Potaknute vrlo dobrim prvim poluvremenom, Hrvatice su još odlučnije krenule prema golu Slovačke. Pritisak se isplatio u 52. minuti kada Žigić prekrasnim golom iz slobodnog udarca matira Gazdikovu na vratima Slovačke.

Mnogo iskusnija reprezentacija Slovačke (trenutno vodeća u skupini ‘5’ kvalifikacija za EP), prelazi u vodstvo u 61. minuti (Feckova 1:2), te sa dva brza gola u 79. i 83. minuti odlučuje pobjednika protiv neiskusnih Hrvatica. 

- Prvo poluvrijeme cure su sjajno odigrale ''presing“, nažalost Slovakinje nam prvim udarcem na gol dolaze u vodstvo. Žao mi je što je ovako ispalo i što im nisam mogla pomoći. U petak ćemo pokušati zadržati igru iz prvog poluvremena pa će možda i rezultat biti bolji - rekla je kapetanica Landeka koja zbog ozljede nije mogla nastupiti.

Priliku za uzvrat Hrvatska ima već ovaj petak u 12 sati na stadionu u Umagu.      

Hrvatska - Slovačka 1-4 (0:1 Klechova (38.), 1:1 Žigić (52.), 1:2 Feckova (61.), 1:3 Klechova (79.),  1:4 Bartovičova (83.))

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića