Obavijesti

Sport

Komentari 4

Žestoka svirka je naša furka: Našli smo vam bend iz snova

Žestoka svirka je naša furka: Našli smo vam bend iz snova
5

Roko Ukić je uz oca, bubnjara Daleke obale, počeo svirati u petoj godini. Kostelić svira gitaru u djedovu čast, Bošković se u klavir zaljubio na glazbenoj akademiji...

VIDEO

Sviram točno od 26. studenog 1995., od djedove smrti. U obitelji je običaj da svatko svira neki instrument. Kako sam ja od djeda na dar dobio gitaru, nakon njegove smrti odlučio sam je svirati, objasnio je Ivica Kostelić odakle ljubav prema instrumentu uz koji je mnogo puta proslavio skijaške pobjede.

Roko Ukić zaluđenost bubnjevima naslijedio je od oca Zorana, bubnjara Daleke obale.

- Osnove sam naučio s četiri i pol godine, tako da nisam loš za amatera. Kad bih se cijelo ljeto intenzivno posvetio tome, mogao bih doći do pristojne razine sviranja. Bubnjevi su uvijek sa mnom posljednje četiri godine, pa tako i u Istanbulu - kaže košarkaš Fenerbahçe Ülkera o omiljenom hobiju te dodaje kako pokušava “skidati” Led Zeppelin, ali zasad je njihova glazba prezahtjevna za njega.

Najškolovaniji glazbenik među sportašima vaterpolist je Miho Bošković, koji je pohađao nižu i srednju glazbenu školu te glazbenu akademiju u Splitu, smjer glazbena teorija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sviram od malih nogu. U glazbenoj školi imao sam predmet klavir i shvatio da sam u tome dobar - kaže Bošković, koji tvrdi da on nije pijanist nego glazbeni teoretičar.

Najstariji u ovom društvu je Gordan Giriček, no kao glazbenik je najmlađi. Gitarom se ozbiljnije počeo baviti tek prošle godine iako je osnove davno naučio.

- Dok sam bio u Americi, djevojka me potaknula da bolje naučim, a ovog ljeta sam se više počeo baviti gitarom. Polako se igram i ispunjava me. Kad se ostavim košarke, volio bih se time baviti. Bitno mi je da nisam dosadan lik i da mogu zabaviti društvo - kaže Giriček. Ljetos je svirao u zagrebačkom Fly baru, čiji je vlasnik njegov dobar prijatelj.

- To je bilo u dobrotvorne svrhe. Rado bih takvo što ponovio - tvrdi Gira.

Za mikrofonom vlada velika konkurencija

Da bi bend bio potpun, ovom društvu treba vokal. Konkurencija je velika, mnogi hrvatski sportaši okušali su se u pjevanju. Igor Štimac s Bohemom je pjevao “Mare i Kate”, a Dino Rađa s Petrom Grašom “Nisan više ja sa njon”. Zatreba li im ženski vokal, mogu se obratiti Ivi Majoli, koja je sa Sandijem Cenovim pjevala “Do tebe mi nema”. Naravno, tu je i Ivo Karlović, koji bi mogao odraditi repersku dionicu. Tko može zaboraviti njegov hit “Baš sve”?

Bilić bi kao džoker mogao na bas gitaru

Najiskusniji svirač među hrvatskim sportašima izbornik je nogometne reprezentacije Slaven Bilić. Zbog toga bi mogao u sportskom bendu zasvirati bas gitaru iako mu bolje leže solo ili ritam gitara. Svirao je u splitskim bendovima Newera i Rawbau, snimio navijačku himnu, a najviše voli žestoki zvuk Metallice i Iron Maidena.

BEND:

Ime i prezime: Miho Bošković

Rođen: 11. 11. 1983.

Instrument: klavir

Omiljeni žanr: jazz, klasika, rock

Repertoar: Sting, obrade domaćih pjesama


Ime i prezime: Roko Leni Ukić

Rođen: 5. 12. 1984.

Instrument: bubnjevi

Omiljeni žanr: rock

Repertoar: RHCP, Pearl Jam, Daleka obala


Ime i prezime: Ivica Kostelić

Rođen: 23. 11. 1979.

Instrument: gitara

Omiljeni žanr: blues, rock, jazz, klasika

Repertoar: “Johhny B. Goode”, “Brzi vlak”


Ime i prezime: Gordan Giriček

Rođen: 20. 6. 1977.

Instrument: gitara

Omiljeni žanr: pop, rock

Repertoar: “Rollin’ On The River”, “Mi plešemo”, “Stand By Me”

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...